News alert Arafat: Creșele și after school-urile vor rămâne deschise

Arafat: Creșele și after school-urile vor rămâne deschise

Școlile și grădinițele vor trece în scenariul roșu de luni în toată țara, dar creșele și after school-urile vor rămâne deschise, a precizat vineri secretarul de stat Raed Arafat.

Guvernul a decis ca after school-urile şi creşele să rămână deschise chiar dacă CNSU a propus altfel, urmând ca ministrul Educaţiei să emită un ordin în acest sens, a declarat, în urmă cu scurt timp, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, într-un briefing de presă referitor la măsurile propuse joi seara de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în vederea limitării răspândirii COVID-19.

"Creșele și after school-urile rămân deschise, chiar dacă în hotărârea CNSU, propunerea a fost generală, în cadrul ședinței de Guvern au fost discuții asupra acestei teme și a rămas că after school-urile și creșele rămân deschise, în rest, ministrul Educației, în urma ieșirii ordonanței, va emite ordinul general de trecerea învățământului la clase online. De ce a fost necesar acest lucru? Până acum am avut un mecanism pentru școlile individuale, adică consiliile de administrație constată împreună cu DSP-ul, inspectoratul școlar, propun la Comitetul pentru situații de urgență… dar asta era pentru luarea unor decizii la nivel local. Acum fiind o decizie generală de trecere la pregătire online, atunci este necesar să se ia o măsură națională și aici se crează mecanismul prin care ministrul Educației să poată prin baza legală să emită acest ordin și să se treacă la învățământul online”, a explicat Raed Arafat.

Comenteaza