Apar primele tensiuni între PSD și PNL! Motivul este legat de numirea clujeanului Mircea Abrudean la SGG

Apar primele tensiuni între PSD și PNL! Motivul este legat de numirea clujeanului Mircea Abrudean la SGG
| Foto: Facebook.com/Mircea Abrudean

Fostul prefect al județului Cluj a fost nominalizat din partea PNL pentru funcția de secretar general al guvernului, după învestirea Cabinetului Ciolacu, însă nu a fost numit încă în funcție.

Potrivit g4media.ro, Marcel Ciolacu i-a transmis deja lui Nicolae Ciucă să-i livreze un alt om pentru Secretariatul General, motivând că nu e compatibil cu Abrudean.

Cererea PSD a creat tensiune în PNL, mai mulți lideri cerându-i lui Nicolae Ciucă să nu cedeze presiunilor. Luni a fost convocată o ședință a conducerii restrânse a PNL.

La Cancelaria prim-ministrului Nicolae Ciucă, clujeanul Mircea Abrudean s-a remarcat mai ales prin menținerea bunei colaborări cu primarii, fiind în același timp omul care i-a netezit generalului Ciucă acomodarea la șefia PNL.

Pretențiile lui Mircea Abrudean pentru funcția de Secretar general al Guvernului erau întemeiate și pe faptul că liberalii clujeni n-au mai primit (și nici n-au cerut) altă poziție de vârf în guvernul PSD-PNL după rotativă, în ciuda rezultatelor electorale cu care se pot lăuda la Cluj.

Secretariatului General al Guvernului (SGG) este unul dintre cele mai importante ministere, chiar dacă în mod oficial nu este considerat minister. Este văzut ca inima Guvernului, deoarece totul trece pe acolo, avize, aprobări, etc. Are peste 30 de agenții, instituții și companii naționale în subordine.

Comenteaza