Anunțul lui Lucian Bode: "Copiii care ajung în România din Ucraina, neinsoţiţi, beneficiază de protecţie specială"

Anunțul lui Lucian Bode: "Copiii care ajung în România din Ucraina, neinsoţiţi, beneficiază de protecţie specială"
| Foto: digi24.ro

Refugiaţilor li se asigură în tabere hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală şi asistenţă medicală.

Guvernul a adoptat duminică ordonanţa de urgenţă privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, a spus Bode.

Practic, prin Ordonanţa de Urgenţă s-a stabilit că cetăţenii ucrainieni care intră în România şi care nu cer azil beneficiază în taberele temporare de cazare sau în alte locuri de cazare stabilite de comitetele judeţene sau Comitetul municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă de hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală, asistenţă medicală primară şi tratament, asistenţă medicală de urgenţă şi de dreptul de a fi incluşi în programele naţionale de sănătate publică.

Cheltuielile se asigură de la bugetul de stat prin bugetul Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv de la bugetul Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, copiii, cetăţenii străini, neînsoţiţi de părinţi sau de un alt reprezentant legal care provin din zona conflictului armat din Ucraina şi intră în România beneficiază de protecţie specială.

Comenteaza