Antonescu: Convingerea CC e că în democraţie contează voturile "oamenilor reali"

Antonescu: Convingerea CC e că în democraţie contează voturile
Preşedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat, joi, la Cotroceni, că la originea deciziei CC stă convingerea că în procesul democratic contează fiecare vot şi voturile "oamenilor reali", democraţia având sens atunci când înseamnă însumarea exprimării libere a fiecărui cetăţean.

"Această amânare are în fond la originea ei convingerea Curţii că în procesul democratic contează fiecare vot şi contează voturile oamenilor reali. Este, cred, în acest fundament de salutat al deciziei Curţii încă o dovadă că democraţia are sens atunci când înseamnă însumarea exprimării libere a fiecărui cetăţean", a afirmat Antonescu.

El a apreciat că un merit la această "evoluţie benefică a lucrurilor" îl au presa şi opinia publică.

"Merită să facem în democraţie elogiul libertăţii de exprimare", a mai spus Antonescu.

De asemenea, el a adăugat că prin decizia Curţii Constituţionale s-a demonstrat că România este "o ţară cu adevărat democratică".

"Vreau să mulţumesc încă o dată instituţiilor care şi-au făcut şi îşi fac datoria arătând, în frunte, iată, cu Curtea Constituţională, că România este o ţară cu adevărat democratică, că România este o ţară în care echilibrul puterilor este respectat şi este funcţional, că România este un stat de drept şi că România este o ţară care poate din toate aceste puncte de vedere să se gândească cu optimism şi cu încredere la viitor", a afirmat preşedintele interimar.

El a ţinut să le mulţumească şi cetăţenilor care au votat la referendum.

"Aş vrea, încă o dată, să mulţumesc tuturor cetăţenilor României care s-au manifestat, care s-au exprimat. Mă bucur că pot să le spun acum «Iată, este adevărat ceea ce trebuie să credem cu toţii mereu: votul nostru şi manifestarea noastră politică democratică întotdeauna contează»", a mai spus Antonescu.

Curtea Constituţională a anunţat oficial că a amânat până în 12 septembrie decizia privind referendumul, menţionând că a primit date "contradictorii" privind listele electorale permanente şi că a cerut Guvernului ca până la 31 august să transmită listele în baza cărora s-a organizat referendumul.

În acelaşi timp, Curtea Constituţionlă a respins, cu unanimitate de voturi, ca neîntemeiate, contestaţiile referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui României.

 

Comenteaza