Amendă de la Cluj pentru Ludovic Orban

Amendă de la Cluj pentru Ludovic Orban
| Foto: gov.ro

Prim-ministrul Ludovic Orban a fost amendat cu 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere pentru nepunerea în funcție a fostului subprefect al Clujului Zoltan Gyorke.

Fostul subprefect al Clujului a anunțat, joi, decizia Tribunalului Cluj pe rețelele de socializare.

Astăzi, 12.11.2020 Tribunalul Cluj a admis cererea mea și a dispus obligarea primului-ministru Ludovic Orban la suportarea unei amenzi pentru refuzul nejustificat de a pune în executare o hotărâre judecătorească definitivă. Instanța a stabilit aplicarea unei amenzi în cuantum de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, până la executarea obligaţiei de reintegrare a subsemnatului în funcţia de subprefect al judeţului Cluj, pentru refuzul de a pune în executare Sentința Civilă nr. 249 din 11.02.2020 rămasă definitivă prin Decizia Curții de Apel Cluj nr. 894 din 16.07.2020”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Zoltan Gyorke a făcut referire și la apelul către Președintele Klaus Iohannis pentru a-l repune în funcția de subprefect.

Având în vedere rolul Președintelui României de a veghea la respectarea Constituției României, în 20.08.2020 i-am transmis domnului președinte Klaus Iohannis un memoriu prin care l-am informat despre nerespectarea hotărârii judecătorești de către Guvernul României și l-am rugat să dispună măsurile necesare în vederea executării Deciziei civile. Nu am primit răspuns cu privire la soluția adoptată”, a mai postat Gyorke pe Facebook.

Zoltan Gyorke a fost demis de trei ori din funcția de subprefect de guvernul PSD, dar de fiecare dată a atacat în Justiție decizia și a avut câștig de cauză. Cel mai recent, acesta a fost demis în 2019 de guvernul PSD, a contestat în instanță decizia, iar în luna iulie, a acestui an, a anunțat că magistraţii i-au dat dreptate.

La această oră, judeţul Cluj are doi subprefecţi, Irina Munteanu şi Bela Budai.

 

Comenteaza