Alin Tişe vrea să salveze UPU Cluj cu banii „baronilor lui Dragnea" VIDEO

Alin Tişe vrea să salveze UPU Cluj cu banii „baronilor lui Dragnea
Vicepreşedintele PDL, senatorul Alin Tişe spune că va cere ministrului Sănătăţii să ia din banii Ministerului Dezvoltării alocaţi drumurilor comunale banii necesari salvării Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) Cluj. El acuză guvernul că, prin nefinanţare, lasă să moară Spitalul Universitar CFR.

„UPU Cluj e la Terapie Intensivă, funcţionează la limita de avarie şi are urgentă nevoie de 2,5 milioane de lei. Personalul de acolo e format din oameni extraordinari, profesionişti dedicaţi, dar nu mai au condiţii să-şi facă meseria, să salveze vieţi", a afirmat Tişe. El spune că va formula o interpelare la ministerul de resort, indicând şi sursa din care ar trebui redirecţionate sumele necesare către UPU. „Voi propune ca cei 2,5 milioane de lei să fie alocaţi UPU Cluj de la Ministerul Dezvoltării, de la modernizarea drumurilor comunale. Nu contest că drumurile comunale sunt importante, dar cred că sănătatea şi salvarea de vieţi e mai importantă, mai ales în condiţiile în care UPU Cluj funcţionează ca un veritabil spital de urgenţă regional, pentru că nu deserveşte doar Clujul, ci toată regiunea. Celor din PSD le-aş spune că, într-adevăr, drumurile comunale aduc voturi, dar salvarea sănătăţii şi vieţii oamenilor le-ar aduce mult mai multe voturi", a declarat Tişe.

Senatorul PDL mai acuză parlamentarii ex-USL de Cluj de ipocrizie. „Spitalul CFR va fi închis pentru că nu mai are finanţare. Solicit PSD să-l finanţeze sau să-şi asume în faţa opiniei publice că-l vor închide. Şi ei şi liberalii se dădeau de ceasul morţii că guvernul Boc a închis spitalul din Mociu şi se lăudau că-l vor redeschide. Nici până în ziua de azi nu l-au redeschis, au pus un SMURD în loc. Vreau să-i văd pe parlamentarii PSD şi PNL cum se leagă cu lanţuri de spitalul CFR pentru a-l apăra să nu fie închis. E culmea ipocriziei, au reclamat închiderea unui spital de la ţară şi acum vor să închidă pe şest, prin nefinanţare, un spital universitar din Cluj-Napoca", a afirmat Tişe.

Comenteaza