Alin Tișe nu e mulțumit cu locul ocupat de Cluj pe prima listă PSD-PNL pentru europarlamentare: „Să vină cei de la București să facă campanie aici”

Alin Tișe nu e mulțumit cu locul ocupat de Cluj pe prima listă PSD-PNL pentru europarlamentare: „Să vină cei de la București să facă campanie aici”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean Cluj consideră că, poziția a 13-a, ocupată de europarlamentarul Daniel Buda, pe prima listă, neoficială și, probabil, supusă schimbărilor, cu candidații alianței PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, nu este în concordanță cu performanțele organizației PNL Cluj.

Din punct de vedere al eligibilității, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, va continua în Parlamentul European dacă alianța PSD-PNL va obține peste 36-37% din voturi, lucru probabil dacă ținem cont că, înainte de anunțarea deciziei de a candida pe liste comune, PSD avea în sondaje între 29 și 30%, iar PNL, între 18 și 19%.   

Liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, spune că se așteaptă ca reprezentantul PNL Cluj (Daniel Buda - n.red.) să ocupe o poziție fruntașă pe lista internă a liberalilor, având în vedere că organizația clujeană este printre cele mai performante din țară.

Referitor la posibilitatea unor alianțe PSD-PNL în județele din Transilvania, din punctul meu de vedere, politic vorbind, este posibil orice scenariu dacă este făcut conform statutului și are în vedere interesul public. Legat de listele comune, eu aș avea câteva considerații de făcut. PNL a votat recent liste comune cu PSD la nivelul europarlamentarelor. Însă, PNL nu a votat încă lista internă, care apoi se va combina cu cea de la PSD într-o listă comună.

De aceea, lista PNL-ului nu va putea fi făcută după cheremul sau placul unor de la nivel central. Eu mă aștept ca reprezentantul organizației Cluj, cel desemnat de noi, domnul Daniel Buda, să fie pe această listă pe măsură performanței politicie și electorale a organizației Cluj. Dacă Clujul este pe locul unu sau doi pe țară, așa cum spun colegii noștri din PNL, aștept ca și reprezentantul nostru să fie pe lista PNL tot pe locul unu sau al doilea. Asta ar însemna corectitudine și meritocrație în partid.

Altfel, dacă noi, la nivelul PNL, nu decidem după performanță, fără criterii, atunci va trebui ca cei de la București care decid listele să vină ei în campanie electorală la Cluj și să convingă ei electoratul din județ că această listă pe care ei o fac este bună și corectă. Plus că ar însemna și o umilință pentru primarii și aleșii PNL din județ, dacă reprezentantul nostru nu este așezat pe lista PNL pe un loc în funcție de corectitudine și meritocrație. Ulterior, lista PNL se va comasa cu cea de la PSD și se va da o listă unică”, a declarat, Alin Tișe, la Radio Someș.

„Legat de alegerile locale, unde se pune problema unor liste comune, decizia de la București spune că, la nivel teritorial, fiecare organizație județeană poate să decidă dacă merge sau nu pe liste comune. Fiecare organizație locală își analizează oprtunitățile și decide dacă merge pe liste separate sau comune. La nivelul județului Cluj încă nu s-a luat o decizie cu privire la modul în care se va merge la alegerile locale” - Tișe.

Europarlamentarul Daniel Buda a vorbit, miercuri, la ZIUA LIVE, despre listă preliminară a candidaților PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024.

Comenteaza