Video Alin Tișe le taie elanul celor de la AUR: „Nimeni nu va guverna cu ei! Orice vot dat lor va fi unul irosit”

Alin Tișe le taie elanul celor de la AUR: „Nimeni nu va guverna cu ei! Orice vot dat lor va fi unul irosit”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Potrivit ultimelor sondaje politice, PNL și AUR se luptă pentru locul al doilea în intenția de vot a românilor. PSD s-a desprins ușor în lider, iar USR și UDMR completează topul primelor 5 partide din România.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus, la ZIUA LIVE, că AUR este un partid extremist cu care niciun alt partid democratic nu va face o alianță pentru a guverna țara.

Eu cred că AUR este un partid extremist cu care nu ar trebui să facă o alianță politică niciun partid democratic din România. Nu vorbesc de celelalte partide, este treaba lor. Doar că am auzit poziția PSD care a fost foarte clară: nu vor face niciodată alianță cu AUR tocmai din acest considerent. Uniunea Europeană consideră că AUR este un partid extremist și nu vreau să intru în alte detalii.

PNL-ul la modul foarte clar a anunțat, prin conducerea sa, că nu va face niciodată o alianță sau o guvernare cu AUR. Din acest punct de vedere, pentru mine este foarte simplu: AUR, ca și partid partener al PNL, nu există. De aici încolo, câte procente va lua AUR nu știu. Vor lua câteva deoarece există o categorie de oameni nemulțumiți de actuala guvernare. Nu ne putem face că nu vedem asta. Nu există o guvernare perfectă care să îndeplinească criteriile și să răspundă la toate așteptările oamenilor.

Cred că lucrurile se vor așeza și AUR nu va lua atât de multe voturi. Într-adevăr, la ora actuală, AUR este la aproximativ 20% din votanți. Eu cred că în timpul alegerilor și în perioada de mobilizare a partidelor mari, care au infrastructură, primari, președinți de consiliu județean, acolo AUR va mai scădea puțin. Ei sunt la un procent nejustificat de mare. Este opțiunea votanților și nu îi judecăm pentru asta”, a afirmat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Potrivit liderului forului administrativ județean clujean, alegerile europarlamentare, care sunt primele din seria celor patru de abul viitor, vor fi cele mai politizate.

„În sondaje, PNL și AUR se luptă pentru locul doi, PSD fiind pe prima poziție. Urmează USR și UDMR. Vom vedea ce se întâmplă la alegerile europarlamentare. Acelea vor fi politizate excesiv. Acolo, în mod evident, vor fi afectate mai mult partidele aflate la guvernare. La alegerile locale mai contează pe lângă partid și persoanele sau proiectele prezentate cetățenilor. Indiferent de procentele pe care AUR le va avea, el nu este un partid frecventabil. În opinia mea, vor fi voturi irosite pe care oamenii le vor da partidului AUR, deoarece nu va putea face o majoritate cu nimeni altcineva. Sper ca PNL să-și mai atragă din votanții care încă nu sunt deciși”, a conchis Tișe.

Comenteaza