Alin Tișe, la un pas să fie ministru: „Nu voi abandona niciun moment funcția aleasă”

Alin Tișe, la un pas să fie ministru: „Nu voi abandona niciun moment funcția aleasă”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean Cluj a relatat că a primit propunerea de a fi numit în Guvern într-o funcție de ministru, dar a refuzat, motivând că, atât timp cât este ales și votat de către oameni, nu este interesat de o funcție numită. 

Liderul forului administrativ județean a fost întrebat, la un post local de radio, dacă i s-a propus vreodată vreo funcție la Ministerul Sănătății sau chiar un post de ministru, în contextul tragediei de la Crevedia și a marilor proiecte pe zona de sănătate ale Clujului, care stagnează.

Eu am avut propuneri pentru a ocupa un loc în Guvern, dar nu la Ministerul Sănătății, ci la un alt minister. Nu am făcut publică niciodată asta și nu aș vrea să vorbesc despre subiect. Am considerat că, odată ales, aici, la Cluj, eu nu voi abandona niciun moment funcția aleasă. Nici acum nu o s-o fac. Cât timp o să am o funcție aleasă și votată de către oameni, nu sunt interesat de nicio funcție numită. 

Sunt oameni suficient de mulți care pot să facă asta. Eu sunt o persoană care prefer să am mandat de la cetățeni, și care să mă legitimeze și să-mi dea forță să muncesc, cu bune, cu rele, iar oamenii să mă judece odată la patru ani. Sunt alții care sunt adepții numirilor politice și preferă să-i numească partidul în anumite poziții. Noi vorbim de reformarea sistemelor de sănătate, de educație, dar partidele nu sunt reformate”, a afirmat Alin Tișe.

Actualele partide politice, în pericol de dispariție

„Marea problemă este că partidele politice n-au înțeles de 30 ani că trebuie să țină pasul cu oamenii. Au rămas în urma societății, nereformate. Au continuat să promoveze oameni pe același sistem. De aceea partidele au ajuns la un nivel de necredibilitate și ineficiență politică și administrativă, pentru că, oamenii, după atâtea cicluri electorale, și-au pierdut încrederea totală în partide. Oamenii văd în partide ca ceva care frânează dezvoltarea țării. Asta ține de conducerea partidelor. Dacă acestea nu înțeleg să facă reforma internă, să promoveze oameni competenți, vor dispărea”, a mai spus Tișe.

Comenteaza