Video Alin Tișe îi dă trei idei viitorului premier Marcel Ciolacu: „Dacă va face asta, va câștiga enorm”

Alin Tișe îi dă trei idei viitorului premier Marcel Ciolacu: „Dacă va face asta, va câștiga enorm”

Rotativa PNL-PSD este prevăzută să aibă loc pe 25 mai 2023, atunci când liberalii și social-democrații vor schimba între ei premierul și o parte din ministere. Astfel, liderul PSD Marcel Ciolacu va prelua funcția de prim-ministru.

Ciolacu a afirmat că lucrează la programul de guvernare și spune că a primit doar critici de la liberali, dar nu a primit și idei pentru ce va urma în viitor.

Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a spus, la ZIUA LIVE, ce ar trebui să facă liderul social-democraților atunci când va fi premier pentru a avea un mandat de succes.

Eu îi dau doar trei idei importante domnului Ciolacu. Dacă el va face asta, ar câștiga enorm. Ar trebui în 2 ani, nu mai mult, să terminăm cele 4 spitale Regionale din România. La o țară de peste 20 de milioane de locuitori să faci 4 spitale ar trebui să fie un mizilic. Fiecare în sine să fie la nivelul spitalului din Viena.

Dacă totuși nu le poate face pe toate cele 4, să facă măcar unul. Să-l facă pe cel de la București și să fie de anvergura celui din Viena. A doua chestiune pe care ar putea să o facă ar fi ca în domeniul școlilor, într-un an de zile, să nu mai avem școli cu toaletă în curte și școli fără apă potabilă. Este o chestiune simplă, elementară.

A treia chestiune pe care aș face-o eu este să elimin toate finanțările pentru drumurile județene din toată țara, pentru 2-4 ani, nu mai mult. Aș lăsa județele să se descurce cu banii lor așa cum pot. Toți banii i-aș duce în autostrăzi și aș reuși să termin bucățile de autostradă pe care le mai avem de făcut”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Potrivit liderului forului administrativ județean clujean, restul lucrurilor ar putea să facă numai prin pix, prin digitalizare, prin softuri.

„Să se poată elibera toate certificatele și avizele online. Dacă de mâine România ar trece la eliberarea tuturor documentelor în format online ar fi totul foarte simplu. Totul să se facă printr-un soft. Ar duce la scădere costurilor, la reducere corupției, etc. Cu niște costuri minime am reuși să obținem rezultate spectaculoase”, a adăugat Tișe.

Comenteaza