Video Alin Tișe, despre războiul din Ucraina: „Nu e suficient doar să-l aplauzi pe Zelenski. UE ar trebui să facă mai mult”

Alin Tișe, despre războiul din Ucraina: „Nu e suficient doar să-l aplauzi pe Zelenski. UE ar trebui să facă mai mult”

Președintele Consiliului Județean Cluj condamnă cu fermitate acțiunile Rusiei din țara vecină și susține că sunt necesare decizii mai concrete pentru a putea fi oprit conflictul armat.

În opinia lui Alin Tișe, acțiunea rușilor este una fără sens: „Este evident o agresiune inadmisibilă a unei țări agresoare care pune în pericol stabilitatea mondială. Din această poveste este un singur câștigător: poporul ucrainean care luptă și refuză să se predea. Întrebarea este cât timp va dura și câți ucraineni trebuie să moară pentru ca cei implicați să ajungă la o înțelegere.

Ce mă surpinde este că toată Europa stă și se uită în fiecare seară spre Ucraina și toți se întreabă câți morți vor mai fi peste noapte și dacă mâine dimineață această țară mai este în picioare sau dacă n-a fost ocupată de armata rusă. Așa, putem sta ani la rând să ne uităm ca la spectacol, iar oamenii să tot moară, fără ca cineva să facă ceva concret pentru finalitatea războiului”, a declarat, la ZIUA LIVE, liderul CJ Cluj.

Tișe este de părere că Uniunea Europeană ar trebui să facă mult mai mult, să se implice activ în negocierea păcii, pentru că mai devreme sau mai târziu, tot va fi nevoie de negocieri.

„Și pentru a-i opri acum pe ruși ori pentru a-i opri după ce vor ocupa această țară, tot vor fi necesare negocierile. În orice formulă, va trebui să se ajungă la negocieri. Că este peste o lună, că este peste două, când vor fi și mai mulți morți, UE va trebui să ajungă la negocieri cu Rusia, și atunci nu înțeleg de ce nu se face ceva concret acum. Nu e suficient doar să-l aplauzi pe Zelenski, trebuie găsite soluții concrete pentru oprirea acestui război, orice zi pierdută fără a găsi pacea înseamnă doar mai multe vieți pierdute”, a afirmat șeful județului.

Liderul forului administrativ județean a mai spus că realitatea pe care o trăim în aceste zile demonstrează că vremurile apuse cu războaie nu sunt atât de departe așa cum ne-am imaginat, iar oamenii și țările n-ar trebuie catalogate, sau atacate în acest caz, în funcție de apartenența la NATO.

Comenteaza