Video Alin Tișe, despre primarii care au trecut de la PSD la PNL: „Erau traseiști dacă își schimbau partidul în timpul mandatului”

Alin Tișe, despre primarii care au trecut de la PSD la PNL: „Erau traseiști dacă își schimbau partidul în timpul mandatului”

Alin Tişe a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj din partea PNL și a vorbit despre situația primarilor veniți la liberali de la PSD.

Șeful forului județean s-a referit la primarii din Turda și Dej (VIDEO la finalul articolului).

În municipiul Turda, Cristian Matei a candidat la aceste alegeri din partea PNL, după ce acum patru ani câştigase îmbrăcat în haina PSD, și a reușit să-și adjudece un nou mandat. La Dej, s-a întâmplat același lucru, după trei mandate cu PSD, Costan Morar a câştigat Primăria Dej cu PNL.

„Din punctul meu de vedere, un primar se cheamă traseist atunci când candidează în fața alegătorilor de la un partid, iar în timpul mandatului își schimbă partidul. Primarii care au venit în PNL au așteptat să li se termine mandatul de la acel partid și au decis să candideze de la începutul noului mandat de la un alt partid și să vină în fața cetățenilor și să spună acest lucru”, a declarat Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județan a afirmat că, în primul rând, „un primar care, după ce a avut două-trei mandate, își dorește apoi să candideze de la un alt partid nu poate fi oprit să facă asta".

"În al doilea rând, nu consider că este traseist, pentru că s-ar putea întâmpla ca un primar în funcție să nu mai aibă susținerea partidului, după o perioadă de timp să nu se mai regăsească în acel partid. Sau pur și simplu să considere că echipa din care făcea parte nu-l mai reprezintă”, a explicat Tișe.

Acesta a mai menționat că la un început de ciclu electoral orice primar poate să decidă din partea cărui partid candidează.

„Orice primar, când își termină un mandat, este liber să aleagă de la ce partid candidează. Nu consider prin asta că este un traseist, pentru că nu poți obliga pe nimeni să stea 5, 10, 15 ani în același partid, unde poate și-a început viața politică. 

Dacă la finalul unui mandat îți depui candidatura de la un alt partid sincer și transparent în fața oamenilor, nu consider că se cheamă traseist. Altfel, ar trebui să obligăm pe cineva să fie legat de un partid toată viața. În esență, electoratul alege”, a conchis Tișe.

Comenteaza