Alin Tișe cere meritocrație în propriul partid: „Locul ocupat de PNL Cluj pe lista de europarlamentare este unul RUȘINOS”

Alin Tișe cere meritocrație în propriul partid: „Locul ocupat de PNL Cluj pe lista de europarlamentare este unul RUȘINOS”
| Foto: Facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean Cluj nu este deloc mulțumit de poziția a 13-a, ocupată de europarlamentarul clujean Daniel Buda, pe prima listă, neoficială și, probabil, supusă schimbărilor, cu candidații alianței PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie.

Din punct de vedere al eligibilității, liderul PNL Cluj, Daniel Buda, va continua în Parlamentul European dacă alianța PSD-PNL va obține peste 36-37% din voturi, lucru probabil dacă ținem cont că, înainte de anunțarea deciziei de a candida pe liste comune, PSD avea în sondaje între 29 și 30%, iar PNL, între 18 și 19%.   

Totuși, liderul forului administrativ județean clujean, Alin Tișe, cere ca reprezentantul PNL Cluj (Daniel Buda - n.red.) să ocupe o poziție fruntașă pe lista internă a liberalilor, având în vedere că organizația clujeană este printre cele mai performante din țară.

Organizația PNL Cluj este meritorie, fruntașă, iar reprezentantul nostru trebuie să primească un loc pe măsura poziției pe care o avem în rândul electoratului și în rândul organizațiilor din țară. Dacă organizația Cluj este lăudată în permanență pentru rezultatele foarte bune pe care le are și este pe primul loc sau al doilea, pe țară, ca scor politic, atunci, în opinia mea, și reprezentantul organizației noastre trebuie să se regăsească pe această listă în concordanță cu rezultatele. Nu poți să pretinzi unei organizație fruntașă să aibă un candidat pe ultimele locuri.

Locul 13, cât a apărut în presă, era un loc rușinos pentru organizația PNL Cluj. (Senzația este că locurile nu se decid după performanță, a afirmat moderatorul emisiunii - n.red.). De accea partidele au rezultatelel pe care le vedeți și de aceea partidele vor avea o problemă reală în a duce oamenii la vot. Oamenii văd dacă se face o nedreptate. Dacă ești performant electoral, te duci și rezolvi problemele oamenilor. Oamenii îți dau sau nu votul. Dacă nu, trebuie să lași pe altul care aduce voturi. În politică contează susținerea oamenilor și voturile pe care reușești să le aduni.

Reprezentarea Clujului pe lista PNL ar trebui să fie proporțională. Dacă Clujul este pe locul 3 pe țară, atunci reprezentantul nostru să fie pe poziția a treia. Nu mai poți să prostești oamenii cu povești de pe o zi pe alta. Oamenii nu mai au răbdare. Partidele, dacă nu intră la o meritocrație reală, pierd din calitatea umană. Noi cerem meritocrație. Clujul să primească locul pe care îl merită. Nu cerem locul nimănui. Dacă am fi pe locul 10, am cere locul 10. Eu cred că reprezentantul Clujul ar trebui să fie în primele locuri la PNL. Mă refer la lista PNL, nu la cea comună cu PSD”, a afirmat, Alin Tișe, la o emisiune locală.

Așa arăta lista candidaților PSD-PNL la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, obținută de Știrile ProTV, în urmă cu două săptămâni:

1. Ramona Chiriac (informație confirmată de liderii coaliției)
2. Mihai Tudose PSD
3. Rareș Bogdan PNL
4. Claudiu Manda PSD
5. Dan Motreanu PNL
6. Victor Negrescu PSD
7. (o femeie) PNL
8. Vasile Dâncu PSD
9. Sigfried Mureșan PNL
10. Maria Grapini PUSL (susținut de PSD)
11. (o femeie) PNL
12. Alexandru Rafila PSD
13. Daniel Buda PNL
14. Simona Bucura PSD
15. Dragoș Benea PSD
16. Vasile Blaga PNL
17. Titus Corlățean PSD
18. Gheorghe Cârciu PSD
19. Gheorghe Falcă PNL

Comenteaza