Video Alin Tișe candidează la congresul PNL. Nu exclude nici șefia partidului

Alin Tișe candidează la congresul PNL. Nu exclude nici șefia partidului
Alin Tişe | Foto: facebook.com/AlinTise

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a confirmat că va candida pentru o funcție de conducere la viitorul congres al PNL, din 25 septembrie 2021.

Liderul forului administrativ județean a vorbit la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) despre „bătălia” care se va da pentru șefia PNL la congresul din toamnă. Până la ora actuală, doar premierul Florin Cîțu și actualul lider al PNL, Ludovic Orban, și-au anunțat candidaturile pentru a conduce destinele liberalilor în următorii ani.

„Cred că un partid este viu, atâta timp cât există competiție. Un partid care are același șef de zeci ani de zile, este foarte greu cu aceleași modalități și practici să producă efecte diferite. Cred că pe oricine îl poate gândul să candideze la o funcție, oricare ar fi aceea, dacă consideră că are ce să ofere așa încât oamenii să-l urmeze și dacă în mod evident are în spate o activitate care să-l legitimeze pentru o asemenea candidatură. Asta e normalitatea, cine nu acceptă asta, cred că trăiește în trecut”, a declarat la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Întrebat dacă va candida chiar la președinția PNL, șeful județului Cluj nu a exclus această posibilitate, însă, a dat asigurări că va candida pentru o funcție de conducere la congres.

„Eu am fost, probabil, primul și singurul din țară care a spus că își dorește un alt președinte pentru PNL. În momentul de față, analizez situația aceasta a candidaturii, pentru că trebuie să văd în ce măsură există o șansă, și există o posibilitate efectivă de a avea o șansă reală de câștig. Din punctul de vedere al experienței și al performanței politice, niciunul dintre cei doi candidați înscriși (Cîțu și Orban,- n.red.) nu au o activitate publică administrativă superioară.

Voi vedea, ceea ce vă pot spune este că voi candida la o funcție în partid. Urmează să analizez șansele de câștig pentru acea poziție, și evident voi anunța public. Voi încerca, cât voi putea eu, cu vocea pe care o am, să adun în jurul meu cât mai multe persoane care gândesc la fel, să-mi asum o candidatură responsabilă la una din funcțiile partidului, iar colegii de partid vor decide dacă au nevoie sau nu de o asemenea persoană”, a adăugat Tișe.

Comenteaza