Video Alin Tișe acuză „dictatura” funcționarilor publici: „Nu pot fi schimbați nici dacă vine SMURD-ul în clădire”

Alin Tișe acuză „dictatura” funcționarilor publici: „Nu pot fi schimbați nici dacă vine SMURD-ul în clădire”
| Foto: romaniatv.net

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, susține că România trebuie să decidă dacă merge pe mâna celor aleși de populație o dată la patru ani sau rămâne o țară a funcționarilor publici.

Șeful județului Cluj a afirmat, la ZIUA LIVE (VIDEO la finalul articolului) că existe ministere și instituții captive la anumite grupuri de interese de ani de zile.

„Toate CJ-urile, primăriile și toți primarii așteaptă semnarea contractelor prin PNRR și Anghel Saligny. Eu îi înțeleg pentru că lucăm împreună de ani de zile. Ei știu foarte bine că sunt judecați o dată la patru ani pentru activitatea pe care o au. Nu funcționarii publici sunt judecați.

Toți miniștrii spun că angajații din minister nu îi lasă să facă treabă, că au găștile lor de ani de zile acolo, care sabotează proiectele. Problema este că funcționarii din minister nu sunt judecați și administrativ-politic. Ei nu răspund în fața oamenilor, ci doar în fața legii. Noi suntem judecați de oameni și votați sau nevotați.

Funcționarul public poate ieși la o pensie bună, dar n-a răspuns niciodată în fața oamenilor. Ce este de făcut? Pleacă ministrul care nu poate gestiona activitatea cu funcționarii? Sau avem funcționarii care spun că nu îi interesează, pot lucra acolo 40 de ani și să iasă la pensie, iar dacă semnează 3 sau 10 hârtii într-o zi pot este același lucru pentru ei”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Liderul forului administrativ județean consideră că, fără o schimbare la nivelul instituțiilor, rămânem o țară a funcționarilor publici.

„Trebuie să decidem dacă ne ducem pe mâna aleșilor și ei răspund în fața oamenilor, iar atunci sistemele trebuie simplificate. Sau, dacă nu, rămânem o țară a funcționarilor publici, decid ei și nu mai e nevoie de persoane alese.

Există ministere care sunt captive la anumite grupuri de interese de zeci de ani. La fel și instituții. Primarul și președintele vine și pleacă, depinde cum vor oamenii o dată la patru ani. Dar, funcționarii nu pot fi schimbați nici dacă vine SMURD-ul în clădire.

Din păcate, în România funcționarul este rege. Avem instituții în care avem cam aceeași directori de 30-40 de ani. Pe de o parte este o chestiune bună, dar pe de altă parte nimic nu mișcă acolo fără acordul lui”, a conchis Tișe.

Comenteaza