Alin Tişe acuză actualul executiv că a devenit guvernul mafiei imobiliare VIDEO

Alin Tişe acuză actualul executiv că a devenit guvernul mafiei imobiliare VIDEO
Prin asumarea răspunderii pe legea retrocedărilor, Guvernul Ponta s-a transformat într-un guvern al mafiei imobiliare care împinge România spre o nouă cuponiadă. Acuzaţiile aparţin senatorul PDL Alin Tişe şi se referă la actul normativ care ar urma să finalizeze procesul de restituire a bunurilor confiscate de comunişti. Senatorul a spus că legea nu face decât să amâne rezolvarea problemei şi de aceea PDL o va ataca la Curtea Constituţională.

Alin Tişe spune că legea retrocedărilor a fost făcută în interesul samsarilor imobiliari, tocmai cei despre care Victor Ponta spune că vor fi eliminaţi de pe piaţă. Tişe avertizează că în perioada următoare vom asista la o nouă cuponiadă, de această dată pentru punctele acordate foştilor proprietari, puncte care vor ajunge tot pe mâna mafiei imobiliare.

"Cei care vor avea bani, băieţii deştepţi care vor crea această mafie a punctelor vor umbla şi vor cumpăra puncte: de la badea Gheorghe vreo 5, de la badea Ion vreo 10 şi se vor duce şi prin asta vor pune mâna pe cele mai valoroase imobile pe care statul le va scoate la licitaţie. Abia acum putem vorbi de acei samsari de care vorbeşte domnul Ponta, pentru că abia acum se pot tranzacţiona fără nici o problemă acele puncte", a spus Alin Tişe.

Alin Tişe i-a răspuns premierului Victor Ponta, care l-a nominalizat pe senator printre cei care ar avea legătură cu samsarii imobiliari.

"Eu nu pot decât să mă bucur când un premier care conduce un guvern comunist, care întoarce România cu 20 de ani în urmă şi încalcă dreptul de proprietate vorbeşte despre mine. El ar trebui să dea oamenilor banii pentru că asta are de făcut un guvern. Ar trebui să eşaloneze plăţile, dar să înceapă să plătească, nu să înlocuiască banii cu puncte", mai spune Tişe.

De cealaltă parte, reprezentanţii puterii laudă legea pentru care premierul Victor Ponta şi-a asumat răspunderea în Parlament.

"Legea este o lege bună, care ne-a fost impusă, avem şi termene de la comunitatea europeană. Este o lege care din punctul nostru de vedere elimină samsarii imobiliari de pe piaţă şi cei care sunt proprietari de drept vor fi în fine despăgubiţi. Să nu uităm, această lege spală de pe umerii românilor o datorie de 8 miliarde de euro, o cifră uriaşă", a declarat Marius Nicoară, senator PNL.

PDL a anunţat că va ataca legea retrocedărilor la Curtea Constituţională, în condiţiile în care opoziţia nu are suficienţi parlamentari pentru a depune o moţiune de cenzură.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

 

Comenteaza