Video Alin Tișe a spus care este marele eșec al clasei politice din România în ultimii 30 de ani: „Nu o să înțeleg niciodată...”

Alin Tișe a spus care este marele eșec al clasei politice din România în ultimii 30 de ani: „Nu o să înțeleg niciodată...”
| Foto: Facebook: Asociația Pro Infrastructura - tronsonul Nădășelu- Zimbor din Autostrada Transilvania

Lipsa spitalelor regionale, dar în special lipsa autostrăzilor este marea problemă pe care nu au reușit să o rezolve politicienii români de după Revoluție, consideră șeful județului Cluj, Alin Tișe.

Președintele Consiliului Județean Cluj a afirmat, la ZIUA LIVE, că obiectivul a depins exclusiv de Guvernări și de ministerul Transporturilor, iar unii oameni de acolo au dat dovadă de incompetență sau chiar de prostie.

„De departe marele eșec al clasei politice din România în ultimii 30 de ani este faptul că nu am reușit în această țară să construim autostrăzi și spitale regionale comparabile cu există în Europa de Vest. În domeniul infrastructurii cred că marele eșec reprezintă lipsa autostrăzilor.

Nu am să înțeleg niciodată de ce acest obiectiv a fost o prioritate pentru toate Guvernele, dar totuși autostrăzile nu există sau nu există la nivelul la care ar trebui să le avem. Lipsa autostrăzilor ar fi pentru mine lucrul cel mai de condamnat în guvernările care au existat.

Obiectivul acesta a depins exclusiv de guvernări și de ministerul Transporturilor. Dacă mă întrebați pe mine, cei care au fost acolo au fost fie incompetenți, fie proști o parte dintre ei. Ar fi putut spune că nu mai dau bani din bugetul statului pentru drumurile județene, dar se puteau face două autostrăzi importante”, a declarat, la ZIUA LIVE, Alin Tișe.

Preşedinţii Consiliilor Judeţene din Regiunea de Nord-Vest au trimis o scrisoare deschisă premierului Nicolae Ciucă pentru a debloca procedurile astfel încât să se urgenteze Autostrada Transilvania, o investiţie demarată de peste 20 de ani.

Semnatarii scrisorii deschise sunt șefii CJ-urilor Bihor – Ilie Bolojan, Bistriţa-Năsăud – Emil-Radu Moldovan, Cluj – Alin Tişe, Maramureş – Ionel Bogdan, Satu Mare – Pataki Csaba şi Sălaj – Dinu Iancu-Sălăjanu.

În acest context în care colegii mei din Regiunea de Nord-Vest au dorit să facă această adresă, evident că nu am refuzat pentru a face eu o notă discordantă. Nu știu cât efect o să aibă la nivelul Guvernului. Cel puțin sensibilizează parlamentarii, Guvernul, că pentru noi, aleșii zonali, finalizarea acestei autostrăzi este prioritară.

Rolul nostru este să facem și diligențe pentru a obține ceea ce ne dorim. Nu cred că scrisoarea noastră va rezolva problemă. În niciun caz, doar că este o politică unitară care demonstrează că avem aceleași priorități în regiune. Dacă Guvernul acesta ar înțelege și ar termina autostrada ar intra în istorie”, a explicat Tișe.

Comenteaza