Alegeri parlamentare 2020: Trebuie declarație pe propria răspundere în zonele carantinate pentru a merge la vot?

Alegeri parlamentare 2020: Trebuie declarație pe propria răspundere în zonele carantinate pentru a merge la vot?
| Foto: alephnews.ro

Persoanele din zonele carantinate care vor dori să voteze duminică, 6 decembrie, vor fi nevoite să completeze declaraţia pe propria răspundere în care să scrie că merg să voteze, a anunțat Raed Arafat.

Alegătorii din aceste zone se pot deplasa atât în interiorul oraşelor carantinate, dar şi în afara lor, sau pot intra în localitate, în acest scop. Aceleaşi prevederi se aplică şi membrilor secţiilor de votare, care vor trebui să aibă completate declaraţii pe propria răspundere.

„În perioada 5-7 decembrie, persoanele care se vor deplasa în/din localităţile/zonele carantinate în vederea exercitării dreptului la vot ori pentru a-şi îndeplini atribuţiile de membri implicaţi în organizarea procesului electoral vor fi obligate să aibă asupra lor o declaraţie pe propria răspundere care să cuprindă fie motivul exercitării dreptului de vot, fie menţiunea cu privire la calitatea de persoană implicată în organizarea procesului electoral”, se arată în documentul transmis BEC, relatează Mediafax.

Ordinele lui Arafat privind instituirea carantinei zonale conţin prevederi de exercitarea a votului sau de organizare a procesului electoral, atât în interiorul localităţii/zonei carantinate, cât şi pentru persoanele care se deplasează în/din localitatea/zona carantinată.

Secțiile de votare din țară vor fi deschise, duminică, în intervalul orar 07:00-21:00.

 

loading...
Comenteaza