Alegeri în USR Cluj. Cine sunt candidații care vor șefia partidului?

Alegeri în USR Cluj. Cine sunt candidații care vor șefia partidului?
| Foto: Facebook.com/USR Cluj

Duminică, 7 februarie, sunt programate alegerile interne în USR Cluj pentru funcția de președinte, membrii Biroului județean, membrii Comisiei de disciplină și cenzorii.

Până la această oră, în cursa pentru șefia USR Cluj sunt doi candidați. Este vorba despre liderul actual al organizației clujene, Cătălin Sălăgean și de tânărul avocat Radu Chirilă. ZIUA de CLUJ i-a contactat pe cei doi pretendenți la șefia organizaței județene a USR Cluj pentru a afla mai multe detalii despre intențiile și obiectivele acestora.

„Pentru președinția filialei doar eu mi-am depus candidatura până acum, chiar în urmă cu jumătate de oră. Până nu depun formal și alții, nu pot să confirm pentru ei. Principalul obiectiv al viitorului președinte și al biroului județean este să pregătească fuziunea cu PLUS. Asta este marea provocare și mandatul. De asemenea, organizarea viitoarelor alegeri interne în USR-PLUS Cluj este unul dintre cele mai importante aspecte”, a declarat pentru ZIUA de CLUJ, Cătălin Sălăgean.

Acesta susține că trebuie să existe o deschidere mai mare spre presă, pentru că USR-PLUS este formațiune politică aflată la guvernare de câteva luni și este de înțeles că ce se întâmplă intern este de interes public.

Cel de-al doilea candidat, Radu Chirilă a confirmat că va intra în cursa pentru șefia USR Cluj. „Încă nu mi-am depus candidatura oficial, dar intenționez să candidez. Din ce știu, eu și Cătălin Sălăgean am fi cei care și-ar dori asta. Ca obiective, în primul rând toată lumea vorbește despre o normalizare a relațiilor cu cei de la centru.

Mandatul va fi scurt, pentru că după fuziunea cu PLUS se vor organiza noi alegeri. Dorința noastră este să reprofesionalizăm cumva sistemul și administrația publică. Totodată, vreau și la nivelul județului Cluj să aducem oameni onești, competenți, care vor să facă politică”, a afirmat Radu Chirilă.

Cătălin Sălăgean are 42 de ani și deține propria afacere care oferă servicii de administrare imobile. El s-a înscris în USR în septembrie 2016 și conduce filiala județeană a USR Cluj din iunie 2019. Copreședintele USR-PLUS Cluj a candidat pentru președinția Consiliului Județean Cluj la alegerile locale din 27 septembrie.

Radu Chirilă, în vârstă de 32 de ani, este de profesie jurist, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai și este membru în Baroul Cluj. Acesta a candidat la Camera Deputaților, în 6 decembrie, din partea USR-PLUS Cluj, dar nu a reușit să intre în Parlamentul României.

Tot duminică sunt programate și alegeri în filiala locală a USR din municipiul Cluj-Napoca. A doua filială ca mărime din județ, după cea de la Cluj-Napoca, USR Florești s-a mișcat mai repede și și-a stabilit noua conducere miercuri, 3 februarie.

Comenteaza