Adina Vălean, propunerea României pentru funcţia de comisar european, audiată astăzi în comisiile de specialitate din Parlament

Adina Vălean, propunerea României pentru funcţia de comisar european, audiată astăzi în comisiile de specialitate din Parlament

Eurodeputatul PNL Adina Vălean, propusă comisar european pe Transporturi, va fi audiată marţi în comisiile de specialitate ale Parlamentului României, a anunţat deputatul USR Iulian Bulai, membru în comisia pentru afaceri europene a Camerei.

„În sfârşit, cu mare întârziere, după ce deja propunerea a fost acceptată de către Von der Leyen, avem planificată în Parlament audierea propunerii de comisar din partea României. Mâine (marţi - n.r.), la ora 12.00, în Comisiile Reunite de Afaceri Europene, va avea loc audierea doamnei Adina Vălean, propunerea Guvernului României pentru poziţia de comisar european pe Transporturi. Dacă aveţi întrebări pe care aţi dori să le adresez dumneaei, vă rog să îmi scrieţi aici sau în privat”, a scris Iulian Bulai, luni, pe Facebook.

Birourilor permanente reunite ale Parlamentului urmează se vor întruni marţi, de la ora 10.00, unde este posibil să fie procedural aprobată decizia audierii Adinei Vălean.

Adina Vălean, propusă comisar european pentru Transporturi de către Guvernul României, va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13.00 şi 16.00.

Votul în PE pentru cei trei comisari europeni propuşi de România, Ungaria şi Franţa şi a Executivului UE propus de preşedintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiunea plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlametului European.

Comenteaza