Foto A început Cluj Innovation Days. Primarul Boc: „Sectorul IT este cel mai important motor de dezvoltare economică a Clujului”

A început Cluj Innovation Days. Primarul Boc: „Sectorul IT este cel mai important motor de dezvoltare economică a Clujului”
| Foto: ZIUA de CLUJ
A început Cluj Innovation Days. Primarul Boc: „
A început Cluj Innovation Days. Primarul Boc: „
A început Cluj Innovation Days. Primarul Boc: „
A început Cluj Innovation Days. Primarul Boc: „

A 12-a ediţie a conferinţei Cluj Innovation Days (21-22 martie 2024), cu tema "Inovaţii digitale pentru un viitor sustenabil şi sigur", a debutat joi diminieață.

Evenimentul a fost deschis de comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean. 

Cluj Napoca e sinonim cu inovația. Sunt multe povești de succes care vin din Cluj-Napoca la Uniunea Europeana. E între primele 10 orașe europene la nivel de calitatea vieții. Vă felicit pentru asta”, a afirmat comisarul european pentru Transporturi.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, i-a mulțumit Adinei Vălean pentru sprijinul dat marilor proiecte de infrastructură ale Clujului.

Mulțumim doamnei comsiar pentru ce a făcut pentru orașul nostru. A sprijinit foarte mult proiectele Clujului: metroul Clujului, centura Metropolitană, electrificarea căii ferate Cluj-Oradea, etc. Așadar, Clujul vă mulțumește. De departe se știe că, astăzi, sectorul IT este cel mai important motor de dezvoltare economică a Clujului. Este parte a strategiei pe care am pus-o împreună în practică. Este avantajul competitiv al Clujului. Nu orice start-up este un succes, dar un ecosistem de startup-uri este un succes. De fapt, ăsta este Clujul”, a spus Boc.

În prima zi a evenimentului organizat de Asociaţia Cluj IT Cluster, au mai fost prezenți, printre alții: Ariana Năstăseanu - Programme Coordination Manager, CINEA - Comisia Europeană, Ramona Moldovan - secretar general adjunct la Ministerul Energiei, Ovidiu Cîmpean - secretar de stat la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene sau Manuela Frete, consilier senior, Smart Cities and Communities, Smart Innovation Norway.

Cluj Innovation Days (CID) este un eveniment anual major dedicat încurajării inovaţiei şi antreprenoriatului şi creării de colaborări inter-industriale şi trans-sectoriale pentru apariţia de noi modele de afaceri cu impact asupra societăţii. CID a participat la poziţionarea oraşului Cluj în industrie drept un centru inspiraţional al inovaţiei şi a României ca o comunitate inteligentă.

Comenteaza