A fost lansat cel mai tânăr candidat la primăria Clujului

A fost lansat cel mai tânăr candidat la primăria Clujului
Irina Pop, o avocată de 31 de ani, este varianta pe care mizează M10, partidul Monicăi Macovei, în competiţia pentru fotoliul de primar al municipiului Cluj-Napoca. De altfel, tinereţea este principalul atu al puţinilor oameni cu care organizaţia clujeană a M10 va aborda primul lor scrutin electoral.

În prezenţa liderului partidului, eurodeputatul Monica Macovei, filiala locală a M10 şi-a lansat prima tranşă de candidaţi cu mai puţin de două săptămâni până la expirarea perioadei legale de înscriere oficială în competiţia electorală locală. În bătălia cu nume grele precum Emil Boc sau Octavian Buzoianu, M10 mizează pe o tânără avocată, de 31 de ani, membră a baroului clujean, absolventă a Facultăţii de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai.

Fără a avea un program politic foarte solid structurat, Pop porneşte, totuşi, la luptă cu câteva idei şi foarte multe bune intenţii. „Nu avem promisiuni fanteziste, vrem să rezolvăm problemele de zi cu zi ale clujenilor. Umblând prin oraş să strâgem semnături, am avut surpriza să descoperim că oamenii au început să ne spună păsurile lor. Principalele două probleme de care s-au plâns sunt lipsa de transparenţă a administraţiei locale şi traficul.

Oamenii vor să ştie cum sunt cheltuiţi banii lor. Vom face publică absolut orice cheltuială, orice contract, inclusiv actele adiţionale. Vom implementa e-administraţia astfel încât să-ţi poţi rezolva on-line absolut orice problemă ai avea cu primăria, iar pentru reducerea cheltuielilor vom introduce programele open-source.

În privinţa traficului care a ajuns să egaleze Bucureştiul în privinţa supraaglomerării, sigur că nu poate promite nimeni să mai lărgească străzile, să dărâme case, dar putem pune, ca în occident, preţuri prohibitive pentru parcarea în zona centrală, în paralele cu construirea de parkinguri supraterane şi încurajarea transportului în comun, de exemplu prin benzi dedicate", şi-a prezentat, Pop, succint, primele idei.

Pe lângă candidatul de primar, „mzeciştii" au mai prezentat alţi şapte candidaţi, dintre care cinci cu vârste cuprinse între 23 şi 30 de ani, despre care, total suprinzător, liderul zonal al M10, Adela Mîrza, a afirmat că vor candida pentru funcţii de consilieri, fără să se fi stabilit, deocamdată, care dintre ei vor intra în lupta pentru consiliul judeţean şi care pentru consiliul local.

Potrivit aceleiaşi surse, Irina Pop va fi singurul candidat M10 pentru o funcţia de primar în judeţ. „Pe lângă cei prezentaţi acum, sperăm să mai găsim încă 10 candidaţi. Suntem un partid nou, aflat la început, cu bani puţini, dar cu viziune şi vrem să creştem încet, încet. Deocamdată vom avea candidat de primar doar la Cluj-Napoca, liste de candidaţi pentru consiliul judeţean şi consiliile locale din Cluj-Napoca, Câmpia Turzii, Huedin şi Căpuşu Mare", a precizat Mîrza.

Comenteaza