80 de miliarde de euro de la UE pentru România, nu doar 30! Precizările lui Rareș Bogdan: „Noua linie de atac este pe o idee complet falsă”

80 de miliarde de euro de la UE pentru România, nu doar 30! Precizările lui Rareș Bogdan: „Noua linie de atac este pe o idee complet falsă”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a ținut să lămurească discuția referitoare la faptul că România primește fonduri europene de doar 30 de miliarde de euro prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Eurodeputatul a precizat că este vorba de 80 de miliarde de euro pe care România le primește de la Uniunea Europeană, iar fondurile sunt alocate pentru perioada 2021-2027.

„Pentru că am văzut că noua linie de atac este pe o idee complet falsă, că nu ar fi 80 de miliarde, ci doar 30, îmi permit să vă informez cu gândul că nu e rea intenție ci doar neștiință, sau mai bine zis lipsă de informare”, a transmis Rareș Bogdan pe pagina sa de Facebook.

Poza noua 07.08.2018În luna septembrie a anului 2020, România a obținut suma de aproximativ 80 de miliarde de euro, în urma negocierilor de la Consiliul European, care au durat patru zile și patru nopți.

Din aceștia, 30,4 miliarde de euro sunt alocați pentru Mecanismul de Relansare și Reziliență. Acesta este mecanismul prin care Uniunea Europeană ajută statele afectate de pandemie să se redreseze, iar banii trebuie investiți până în 2026.

De asemenea, 28,22 miliarde de euro sunt pentru Politica de Coeziune, adică bugetul multianual pentru perioada 2021-2027. 19,34 miliarde de euro sunt pentru Politica Agricolă Comună, iar 1,94 miliarde de euro sunt pentru Fondul de Tranziție Justă.

România primește de la UE 80 de miliarde de euro, nu doar 30. Precizările lui Rareș Bogdan: „Noua linie de atac este pe o idee complet falsă”

Comenteaza