24 de candidaţi asasinaţi în campania electorală

24 de candidaţi asasinaţi în campania electorală
| Foto: captura video - https://x.com/CarlosTorres

Cartelurile drogurilor au candidaţii lor şi îi elimină pe ceilalţi. 24 de candidaţi au fost asasinaţi în Mexic de la începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, legislative, regionale şi locale care vor avea loc duminică, 2 iunie, potrivit datelor oficiale.

Un candidat la alegerile municipale din statul mexican Guerrero (sud) a fost împuşcat mortal miercuri, în ultima zi de campanie, a indicat guvernatoarea acestui stat victimă a violenţi crimei organizate, transmite AFP, citată de Agerpres. Candidatul la funcţia de primar al oraşului Coyuca de Benitez, Alfredo Cabrera, se plimba printre susţinătorii săi când un individ l-a împuşcat de mai multe ori în spate, potrivit unei înregistrări video publicate de presa locală, printre care portalul de informaţii Quadratin Guerrero.

Potrivit raportului "Votând printre gloanţe", Guerrero conduce lista statelor cu cele mai multe atacuri asupra candidaților și oficialilor în timpul alegerilor din 2024, pe listă urmează Guanajuato, Veracruz și Oaxaca, transmite El Financiero

Acesta este al 24-lea candidat asasinat de la începutul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, legislative, regionale şi locale care vor avea loc duminică, 2 iunie, potrivit datelor oficiale. Guvernul mexican numărase 22 de candidaţi ucişi, înaintea celui de miercuri din statul Guerrero şi unui alt candidat asasinat marţi în statul Morelos, la sud de Ciudad de Mexico.

Cartelurile drogurilor şi alte organizaţii criminale încearcă să "impună candidaţi" la alegerile locale, a declarat pentru AFP procurorul pentru infracţiuni electorale din statul Michoacan (vest), Victor Serrato. Modul de operare este mai mult sau mai puţin acelaşi: "criminalii aleg un candidat" şi le fac cunoscut celorlalţi că "nu au dreptul" să candideze.

Guvernul a anunţat desfăşurarea a 27.000 de militari şi membri ai Gărzii Naţionale pentru a asigura duminică securitatea secţiilor de votare. 

Comenteaza