18 primari de comune din Cluj, așteptați în PNL

18 primari de comune din Cluj, așteptați în PNL

Președintele interimar al Partidului Social-Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a descins la Cluj-Napoca pentru a împiedica trecerea a 18 primari ai organizației din localitățile mai mici la Partidul Național Liberal (PNL)

PNL a început o campanie agresivă de a racola primari PSD din localitățile mici pentru a compensa pierderile din marile orașe. Surse social-democrate au dezvăluit că, în judeţ, liberalii au negociat cu 18 primari social-democraţi, acesta fiind motivul pentru care Ciolacu a „descins” în oraş în 20 februarie, conform Adevărul.

18 primari ai PSD din Cluj negociază trecerea în tabăra liberală pentru alegerile locale, au declarat surse din partid. Printre aceştia s-ar număra edilii din Apahida (Grigore Fati), Ceanu Mare (Ana Liliana Moldovan), Aşchileu (Ana Cighir), Cuzdrioara (Simion Casian Rus), Sănduleşti (Călin Fărgaciu) sau Aiton (Nicolae Făgădar). La alegerile locale din 2016, PSD a câştigat 30 de primării în judeţ.

Acesta ar fi motivul pentru care preşedintele PSD a luat măsuri ferme pentru a-i face pe edili să se răzgândească. „Presupun că toată lumea a înţeles că trebuie să mergem înainte, serioşi, pe nişte principii corecte. Era o supărare în rândul primarilor, i-am văzut plecând cu o anumită speranţă. O să ţinem legătura mai strâns de acum.

Referitor la cum au funcţionat lucrurile în interiorul organizaţiei, domnii primari vă stau la dispoziţie pentru a vă spune. În urma discuţiilor s-a stabilit că la cârma PSD Cluj va rămâne deputatul de Maramureş Gheorghe Simon, care va asigura organizarea alegerilor.

Domnii primari au dorit să rămână domnul Simon coordonator, până în momentul în care se găsesc toţi candidaţii pentru toate localităţile din judeţ, în mod special în Cluj-Napoca. În a doua parte a şedinţei am avut mai mulţi preşedinţi de organizaţii şi membri de la organizaţia municipală Cluj-Napoca.

Am stabilit că după ce vom decide toţi candidaţii, vom merge la alegerile din cadrul organizaţiei ca o conducere legitim aleasă să îşi asume aceste alegeri locale. Ne vom coordona, pentru a nu face lucrurile în grabă. Noi vorbim despre candidaţi, candidaţii trebuie aleşi cu grijă. În localităţile mari să facem sondajele de opinie, dar sunt ferm convins că în alegeri vom intra cu o echipă aleasă”, a spus Ciolacu.

Comenteaza