Planul lui Boc pentru viitorul Universității Cluj: "Obiectivul e de a readuce pepiniera cel puțin la nivelul la care a fost în vremurile bune"

Planul lui Boc pentru viitorul Universității Cluj: "Obiectivul e de a readuce pepiniera cel puțin la nivelul la care a fost în vremurile bune"
| Foto: facebook.com/EmilBoc

Primarul își dorește un centru important de copii și juniori pentru clubul clujean, care să preia modelul Academiei Hagi și să rivalizeze cu proiectul de la malul mării.

Emil Boc a dezvăluit că încă de când Universitatea Cluj a pornit din nou la drum, unul dintre principalele obiective ale celor implicați este formarea unei academii puternice. Edilul plănuiește să preia modelul Academiei Hagi și mai apoi să rivalizeze cu cei de la care se va inspira.

"Încă de la începutul proiectului mi-am dorit să readucem ceea ce Universitatea a avut, pepiniera de fotbal. Noi facem acum baza sportivă pentru Universtiatea, avem în analiză și alte structuri de baze sportive.

Deocamdată colaborăm cu UBB pentru a ne sprijini să facem față. Obiectivul pe care l-am stabilit e acela de a readuce pepiniera Universității Cluj cel puțin la nivelul la care a fost în vremurile bune. "U" Cluj este cunoscută pentru pepiniera de fotbal pe care a avut-o.

Încet, dar sigur, această reclădire intră sub umbrela Universității Cluj. Acum există colaborare cu Luceafărul, e bine, dar esența pe termen mediu și lung trebuie să fie Universitatea, brandul "U". Avem în România un model de succes, Academia Hagi", a spus Boc la ZIUA Live.

Celelalte sporturi așteaptă deciziile Guvernului

Primarul a vorbit și despre alte discipline sportive, care însă sunt nevoite să aștepte o decizie la nivel național. Emil Boc își dorește descentralizare și în sport pentru a putea gândi o strategie la nivel local. În plus, edilul a făcut din nou apel către Guvern în problema Sălii Sporturilor "Horia Demian".

"Baschetul e deja la nivel de cupe europene. Când se va face descentralizarea sporturilor, o bună parte din cluburi vor intra sub coordonarea orașelor. Atunci vom putea gândi o strategie. Ele sunt acum subordonate Ministerului Sportului și de aceea nu sunt ceea ce trebuie să fie. Când vor fi descentralizate, cu siguranță vom trece la un alt nivel.

De aceea am cerut și Sala "Horia Demian", pe care o tot cerem, dar parcă nimeni nu ascultă. Cum să fie în țara asta performanță? Acea sală stă neîngrijită, nu se pot organiza competiții de nivel european pentru că nici un elementar aer condiționat nu există în sală. În același timp nu este dată administrației locale. Și după ne mirăm că nu există infrastructură și nici performanță", a explicat primarul.

Comenteaza