Cu drapelul pe dos, în Piaţa Unirii... / UPDATE: "Doreii tocmai au stins luminile și le mută invers"

Cu drapelul pe dos, în Piaţa Unirii...  / UPDATE: "Doreii tocmai au stins luminile și le mută invers"
| Foto: Dumitru Cornel Vilcu - Facebook Clujul Civic

Un clujean care a trecut miercuri seara prin Piaţa Unirii din Cluj-Napoca a surprins pe una dintre clădiri proiectat drapelul României, dar pe dos. Iar omul s-a întrebat dacă nu cumva o fi doar o arborare în bernă...

Drapelul național al României este tricolor, cu benzile verticale, începând de la lance, albastru, galben și roșu. Chiar Constituția României prevede la articolul 12, alineatul 1 că „Drapelul României este tricolor; culorile sunt așezate vertical, în ordinea următoare începând de la lance: albastru, galben, roșu”. Proporțiile, nuanțele culorilor precum și protocolul drapelului au fost stabilite prin Legea nr. 75 din 16 iulie 1994.

La Cluj-Napoca se poate şi altfel. Un clujean a postat pe pagina de Facebook Clujul Civic varianta din Piaţa Unirii a drapelului: roşu, galben şi albastru. "Merge și-așa, ce patria mea", a scris lângă poză cel care i-a taxat pe angajaţii municipalităţii. "UPDATE, 10 minute mai târziu: Doreii tocmai au stins luminile și le mută invers. Bine că am făcut poza, că nu m-ar fi crezut concetățenii", a mai scris acesta.

"Patriotism local à la Cluj. Se instalează târgul de sărbători și s-a început cu începutul, să nu cumva să uităm în ce țară trăim. Sunt nostalgic, mă simt ca-n vremea lui Funar (odioasă politic și comunitar, dar atât de tânără pentru generația mea). Cu o diferență: oamenii obsedatului, clinicului naționalist N-AR FI PUS CULORILE DRAPELULUI INVERS. Sau, mai știi? o fi doar o arborare în bernă, simbolică pentru vremurile tot mai r... în care ne scufundăm cu "patrie" cu tot", se arată în postarea cu "pozna" din Piata Unirii.

Comenteaza