Foto O nouă comună din Cluj va avea canalizare! Când vor fi gata lucrările

Consiliul Județean Cluj, emitentul autorizației de construire, anunță începerea lucrărilor de introducere a rețelei de canalizare în localitatea clujeană Panticeu.

În paralel, Compania de Apă „Someș”, operator regional aflat sub autoritatea forului administrativ județean, întreprinde ultimele demersuri necesare în vederea scoaterii la licitație a lucrărilor de introducere a apei potabile în localitate. Acestea vor fi finanțate din bugetul Consiliului Județean.

Mă bucur să constat că, de la întâlnirea pe care am avut-o cu cetățenii din Panticeu, în luna iunie a anului trecut, lucrurile au evoluat, iar câteva dintre proiectele de modernizare a infrastructurii din comună au înregistrat un progres semnificativ. Am reușit să asfaltăm drumul județean 109A care străbate Panticeul, vom introduce rețeaua de apă, iar lucrările de canalizare vor fi finalizate și ele până la finalul anului”, a afirmat Alin Tișe, șeful CJ Cluj.

Inițierea celor două proiecte edilitare a fost determinată de faptul că, în prezent, reședința comunei Panticeu nu dispune de sisteme centralizate de colectare și transport a apei potabile, respectiv canalizare.

Astfel, în ceea ce privește canalizarea, autoritatea locală a inițiat un proiect ce prevede înființarea unei rețele care să acopere toate străzile din Panticeu și care va avea o lungime totală de cca. 17 km. În acest fel, vor fi racordate la rețea peste 350 de gospodării. De asemenea, va fi construită și o stație de epurare pentru tratarea apelor uzate, evacuate de la consumatori. 

Lucrările, în valoare de 124 mii de lei, sunt finanțate din programul național privind dezvoltarea infrastructurii din zona rurală.

Conform reprezentanților CJ Cluj, prin realizarea ambelor investiții edilitare se urmărește creșterea gradului de siguranță și confort, precum și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor localității Panticeu.

Comenteaza