O nouă comună din Cluj se alătură programului „Vinerea Verde”. Primarul: „Trebuie să știți că gratis nu e, de fapt, fără bani”

O nouă comună din Cluj se alătură programului „Vinerea Verde”. Primarul: „Trebuie să știți că gratis nu e, de fapt, fără bani”

Programul inițiat de primăria municipiului Cluj-Napoca - „Vinerea Verde”, în care oamenii pot călători gratuit vinerea pe mijloacele de transport în comun din oraș se extinde și în comuna Gilău.

Anunțul a fost făcut de primarul din Gilău, Gelu Topan, iar prima vineri în care cetățenii vor avea gratis pe autobuze va fi chiar de Ziua Femeii, 8 Martie.

Dragii mei, comuna Gilău intră în programul «Vinerea verde». Am propus ca locuitorii din toate localitățile comunei să poată circula gratuit pe mijloacele de transport în comun în fiecare zi de vineri, iar Consiliul Local a aprobat astăzi (joi - n.red.) acest lucru. Ne-am aliniat astfel măsurilor luate la Cluj-Napoca, Florești, Baciu și Apahida. Practic, vom putea circula fără bilet în toată zona metropolitană a Clujului.

Trebuie să știți că gratis nu e, de fapt, fără bani. Ne-am asumat să acoperim din bugetul local toate costurile programului «Vinerea verde». Cu alte cuvinte, costul curselor este suportat de Primărie. În urma negocierilor cu Compania de Transport Public, prima vineri în care vom avea gratis pe autobuze va fi de Ziua Femeii, 8 Martie”, a transmis edilul comunei Gilău.

Programul Vinerea Verde, prin care călătorii beneficiază de gratuitate în fiecare zi de vineri pe toate mijloacele de transport, a fost lansat în anul 2021 de Primăria Cluj-Napoca, în colaborare cu Compania de Transport Public Cluj-Napoca S.A., sub sloganul “STOP! Azi mașina stă pe loc”. Obiectivul acestuia este încurajarea comunității clujene spre utilizarea mijloacelor de transport în comun, ca alternativă de mobilitate.

Comenteaza