Kamala Harris, al doilea cel mai puternic om din SUA, vine la Bucureşti

Kamala Harris, al doilea cel mai puternic om din SUA, vine la Bucureşti
| Foto: s.abcnews.com

Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, ajunge vineri la Bucureşti în prima sa vizită în România de la preluarea mandatului.

Joi, oficialul american s-a aflat în Polonia, iar vineri se va întâlni, la Palatul Cotroceni, cu preşedintele Klaus Iohannis. La întrevedere va participa şi premierul Nicolae Ciucă, a anunţat Guvernul. Ceremonia primirii oficiale va avea loc la ora 14,00, pe platoul de ceremonii de la Cotroceni, şi va fi urmată de fotografia oficială în Holul de onoare.

Președintele României , Klaus Iohannis, o va primi vineri, 11 martie 2022, la Palatul Cotroceni, pentru consultări politice pe Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii , Kamala Harris, care se va afla în vizită oficială în România.

Prezența Vicepreședintelui Kamala Harris în România reconfirmă soliditatea Parteneriatului Strategic bilateral și angajamentul ferm al Statelor Unite de a susține securitatea României și a aliaților NATO de pe Flancul Estic, reflectând, totodată, aprecierea Administrației americane pentru abordarea responsabilă și implicată a țării noastre în contextul amenințărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federației Ruse, precum și în gestionarea fluxurilor de refugiați de la granițe și acordarea de asistență umanitară.

Președintele Klaus Iohannis și Vicepreședintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii de apărare și descurajare a NATO pe Flancul Estic, inclusiv accelerarea procesului de înființare a unui Grup de Luptă multinațional al NATO în România.

Va fi discutată, de asemenea, perspectiva creșterii în continuare a prezenței militare americane în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securității țării noastre și a întregii regiuni, care este relevantă pentru securitatea euroatlantică în ansamblul său, a anunţat administraţia prezidenţială. 

Kamala Devi Harris este o politiciană și avocată americană care ocupă funcția de vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii din 20 ianuarie 2021. Anterior, fusese, începând cu 2017, senator al Statelor Unite pentru California. 

Comenteaza