Unii preoţi îi determină pe oameni să creadă că vor ajunge în iad dacă se vaccinează. Ce spune BOR

Unii preoţi îi determină pe oameni să creadă că vor ajunge în iad dacă se vaccinează. Ce spune BOR
| Foto: sursa: stirilekanald.ro

Fenomenul preoților ortodocşi antivaccin continuă în România. De la amvon se predică despre vaccinul anti Covid-19 şi unii preoţi susţin că ar fi o unealtă a morții, iar cei vaccinaţi nu vor putea intra în rai. Reprezentanții Patriarhiei Române au reacționat vehement. 

De predici și pliante anti-vaccinare au au avut parte dunimica trecută cei care au fost prezenţi la catedrala din Făgăraș, judeţul Braşov. 

Vaccinul anti Covid-19 este o unealtă a morții, susține preotul care slujește la Catedrala Sfântul Ioan Botezătorul din Făgăraș. La finalul liturghiei de duminică, părintele i-a îndemnat pe credincioși să renunțe la ideea imunizării dacă vor să își salveze sufletele. Prelatul a fost înregistrat în timp ce le explica oamenilor că vaccinul face parte dintr-un război între forțele binelui și ale răului.

„Cu Covidul, cu vaccinările, toate astea sunt lucrurile Satanei. Vor să ne despartă de Dumnezeu, să ne ducem în fundul iadului, nu să mai mergem la Dumnezeu. De ce să ne câștige Dumnezeu? Dumnezeu este interesat de fiecare om, dar ei nu vor. Satana nu vrea. E o luptă a satanei, un război nevăzut între satana și Dumnezeu și îngerii lui Dumnezeu.

Să distrugă biserica, ortodoxia, care mai ține credința adevărată, să nu mai existe ce suflet, trup. Atunci unde ne ducem? Ne ducem în fundul iadului și e păcat. Mare atenție, trebuie să știm adevărul, să cunoaștem, să ne luptăm”, a spus preotul Ioan Ciocan, parohul Catedralei din Făgăraș, potrivit brasov.net.

Reprezentanții Patriarhiei Române au reacționat vehement față de cele spuse de preot și de conținutul din materialele apărute în Biserică. Aceștia au transmis un comunicat de presă în care îndeamnă enoriașii să se vaccineze și au precizat că „materialele propagandistice răspândite împotriva mesajului oficial al medicilor, în contextul pandemiei, nu pot fi asociate în nici un fel cu Biserica Ortodoxă Română.

Aceasta a exprimat constant, inclusiv recent, îndemnul său ferm la ascultarea de medici în orice problemă de sănătate personală și publică. Persoane sau grupări animate de bigotism și conspiraționism nu reprezintă nici instituția, nici corpul viu al Bisericii”.

Broşura din Făgăraş conţinea mai multe articole, legate de asa-zisele efecte nocive ale vaccinului: 
„Vaccinul va putea schimba nu numai ADN-ul uman, dar poate permite alterarea gândurilor și acțiunilor unei persoane să fie influențate de controlul de la distanță”.
„Boris Johnson recunoaște folosirea nanotehnologiei în vaccinuri: revoluționează medicina prin roboți capabili să înoate prin corpul nostru”. 
„Se va implementa în acest vaccin sistemul ăsta de dirijare. Nu vom mai fi dependenți de judecata noastră, vom fi dependenți de ceea ce ni se implementează.”

Comenteaza