Ungaria vrea să construiască un gard la graniţa cu Serbia pentru combaterea imigraţiei ilegale

Ungaria vrea să construiască un gard la graniţa cu Serbia pentru combaterea imigraţiei ilegale
Guvernul ungar i-a ordonat ministrului de Interne să pregătească ridicarea unui gard de patru metri de-a lungul graniţei Ungariei cu Serbia, a declarat ministrul de Externe.

Pregătirea ar trebui încheiată până miercuri, a declarat Peter Szijjarto după o întâlnire de Cabinet. Planurile sunt pentru o secţiune de 175 de kilometri de graniţă.

Guvernele ungar şi sârb se vor întâlni la 1 iulie pentru a examina măsurile, a precizat el.

Măsura nu contrazice obligaţiile internaţionale şi nici nu încalcă vreun contract internaţional, a declarat Szijjarto. El a afirmat că decizia Guvernului ungar nu este singulară, au fost garduri ridicate de-a lungul graniţelor Greciei cu Turcia, Bulgariei cu Turcia şi oraşelor spaniole din nordul Africii împotriva presiunii imigranţilor.

Guvernul a dat instrucţiuni şi pentru pregătirea bazei legale pentru declararea tuturor statelor UE şi statelor candidate ţări "sigure".

La o întâlnire a miniştrilor europeni de Interne, marţi, a reieşit că Ungaria a fost afectată cel mai grav de imigraţie dintre toate statele membre, a declarat el. Ministrul Agriculturii a examinat situaţia în rândul fermierilor din apropierea graniţei şi a afirmat că problemele legate de fluxul de imigranţi sunt "grave".

El a declarat că Ungaria speră că va exista o soluţie comună în UE în privinţa "acestei provocări serioase", dar Ungaria "nu mai poate aştepta".

Între timp, parlamentarii desfăşoară o dezbatere în legătură cu un amendament susţinut de Guvern pe tema legii imigraţiei, care va înăspri normele de primire a statutului de refugiat în Ungaria.

 

Comenteaza