Un român şi-a desenat pe un drum naţional propria trecere de pietoni. S-a ales cu un dosar penal

Un român şi-a desenat pe un drum naţional propria trecere de pietoni. S-a ales cu un dosar penal

Un bărbat de 35 de ani din Salva, judeţul Bistriţa Năsăud, și-a trasat propria trecere de pietoni pe şoseaua din localitate. Acesta este cercetat acum într-un dosar penal pentru infracțiunea de împiedicare sau îngreunare a circulației pe drumurile publice.

„La data de 7 octombrie a.c., în urma unei sesizări și a verificărilor efectuate, polițiștii din Năsăud s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice.

În fapt, pe Drumul Național 17 C, pe raza localității Salva, ar fi fost trasate pe carosabil, fără autorizare, mai multe linii albe, asemănătoare marcajului de trecere pentru pietoni, de natură să inducă în eroare participanții la trafic. Bănuit de comiterea faptelor este un localnic, în vârstă de 35 de ani.

Cercetările continuă de către polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul comiterii infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulației pe drumurile publice“, se arată într-un comunicat de presă al poliției, citat de someseanul.ro

Nu este singura acţiune de acest gen a românilor. În 2020 un bărbat și-a făcut propria trecere de pietoni pe o stradă din Brăila, în 2019 şi în Piatra Neamţ a avut loc o astfel de iniţiativă cu bidineaua pe un drum public, iar în anul 2018 un botoşănean şi-a făcut singur trecere de pietoni în comuna Vorona, pe un drum judeţean. 

Comenteaza