Video Foto Un autocar cu 90 de pasageri s-a răsturnat. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Un autocar cu 90 de pasageri s-a răsturnat. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie
Un autocar cu 83 de pasageri s-a răsturnat. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie
Un autocar cu 83 de pasageri s-a răsturnat. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie
Un autocar cu 83 de pasageri s-a răsturnat. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie

Un grav accident rutier a avut loc luni seara, în zona Hanul Morii din apropiere de Hârșova, județul Constanța, a transmis ZIUA de CONSTANȚA. Autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. 

Potrivit ISU Constanța, un autocar cu 90 de persoane (cetățeni ucraineni) s-a răsturnat în afara părții carosabile pe DN2A între Popas Miorița și Ghindarești.

Din primele informaţii a reieşit că accidentul ar fi fost cauzat de explozia unui cauciuc al autocarului. „Şoferul ar fi pierdut controlul direcţiei, iar autocarul s-ar fi răsturnat”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Constanţa. Conducătorul auto a fost testat cu aparatele etilotest şi drugtest, rezultatele fiind negative. 

”Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție care presupune suplimentarea resurselor alocate la fața locului. 

Pentru eficientizarea misiuni de răspuns, la locul indicat intervin 3 autospeciale de stingere, 4 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale de descarcerare și 2 autospeciale pentru transport victime multiple din cadrul ISU Constanța. Totodată, în sprijinul colegilor constănțeni, intervin și 6 ambulanțe aparținând Serviciului Județean de Ambulanță. 

De asemenea, forțele au fost suplimentate cu 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Ialomița, 3 ambulanțe SMURD și 1 autospecială pentru transport victime multiple de la ISU Călărași”, a transmis IGSU.  

În urma intervenției, 7 persoane au fost transportate la spital printre care o gravidă, 2 copii de 12 și 13 ani, constienți, cooperanți. "Dintre cele 90 de persoane implicate, două au rămas la locul accidentului iar 81 de persoane au fost transportate la sediul primăriei din localitatea Hârşova", a mai informat ISU.

Comenteaza