Trecutul violent al preotului anchetat pentru că a lovit o femeie: A OMORÂT un cal în bătaie / Pr. Calistrat: „Bătaia este ruptă din Rai”

Trecutul violent al preotului anchetat pentru că a lovit o femeie: A OMORÂT un cal în bătaie / Pr. Calistrat: „Bătaia este ruptă din Rai”
| Foto: captura YouTube - BZI

Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni este personajul principal într-un scandal care a avut loc în curtea lăcașului de cult miercuri seara. Acesta e filmat lovind o femeie, iar poliția anchetează cazul.

Într-o intervenție pe care a făcut-o presei, însă, acesta a spus că nu regretă faptele făcute și că „bătaia este ruptă din Rai”, a transmis ziaruldeiasi.ro. Cu privire la incident preotul a făcut mai multe aluzii cu privire la faptul că cele două femei pe care le-a lovit ar avea probleme psihice.

Acestea însă nu ar fi primele incidente violente ale preotului. Într-un comunicat al Patriarhiei Române din 2003, se precizează faptul că acesta era o persoană violentă și ar fi slujit inclusiv în case private din zona Bârnova, pe perioada cât nu a avut dreptul să slujească în biserică. Acesta a fost reprimit în rândurile clerului după ce și-a recunoscut o mare parte dintre fapte.

„Caracterul violent al ierom. Calistrat reiese și din faptul că, pe timpul șederii la Mănăstirea Sihăstria, a bătut un cal până l-a ucis. Alungat din Sihastria din pricina tulburărilor provocate, monahul Calistrat a plecat la Mănăstirea Dragomirna din jud. Suceava, împreună cu prietenul său, ierom. Antonie Câmpanu, de unde, datorită dezbinării și vrajbei provocate în această obște, a fost alungat de către conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, la insistențele conducerii mănăstirii”, se precizează în comunicatul de presă invocat.

În momentul de față, atât Patriharhia, cât și Mitropolia, au condamnat faptele preotului și au anunțat că vor fi anchete.  ”Este absolut regretabil, condamnabil și categoric nu onorează pe nimeni un astfel de gest. Omenește vorbind, fiecare dintre noi avem limite și neputințe. Creștinește este însă să căutăm a răbda până la capăt și să binecuvântăm pe cei ce ne-ar provoca”, a declarat pr. Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iașilor. 

Comenteaza