Update Foto TRAGEDIE de 1 Mai: O barcă cu 12 oameni s-a răsturnat în Mureş. Un copil de 3 ani a MURIT, iar alţi doi minori şi doi adulţi sunt daţi dispăruţi / Bărbatul care conducea barca era băut

A fost mobilizare uriaşă de forţe, în seara de duminică, 30 aprilie, pentru salvarea unor oameni care s-au răsturnat cu barca în apele râului Mureş, în zona localitătţii Periam Port din Timiş.

Un copil de 3 ani a murit, iar alte patru persoane, dintre care doi minori și doi adulți, sunt căutate, duminică seară de autoritățile din Timiș și Arad, după ce o barcă de agrement, cu 12 persoane, s-a răsturnat în râul Mureș.

„La ora 20:24 am fost solicitați să intervenim pentru căutarea-salvarea unor persoane răsturnate cu o barcă în Periam Port.

De urgență s-au deplasat la locul evenimentului pompierii din cadrul subunităților de intervenție cu 7 autospeciale de primă intervenție și comandă și bărci, baloane de iluminat, o ambulanță SMURD, precum și echipajul de scafandri din cadrul Detașamentului 1 Timișoara și o autospecială de transport personal și victime multiple și 2 ambulanțe SAJ. În sprijin intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Periam.

Din primele informații, în barcă se aflau aproximativ 12 persoane. Dintre acestea, 8 au ieșit din apă. Au fost alertate toate unitatile de pompieri din zona, atat din judeţul Timis, cât şi din Arad”, au transmis iniţial reprezentantii ISU Timiş.

Dintre cei 8 care au reuşit să ajungă pe malurile râului, 6 sunt în judeţul Arad (3 copii și 3 adulți – starea medicală bună) și 2 în județul Timiș (o femeie – conștientă și un copil de 3 ani – care a avut nevoie de resuscitare). În ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viata, copilul de numai 3 ani care a fost resuscitat pe mal, în Timis, s-a stins din viaţă, chiar sub ochii mamei sale.

Cei 12 plecaseră din Arad într-o plimbare cu barca fără să ţină seama caă orele erau deja iînaintate şi se lăsa întunericul, iar apele Mureşului erau crescute şi curenţii, foarte puternici. Barca a fost găsită la aproape 3 km depărtare de locul în care cei 12 s-au rasturnat, aproape de Periam Port.

Scafandrii s-au retras la bază în jurul orei 1.00

„Începand cu ora 01:00 echipajele de scafandri s-au retras la bază. 3 echipe de căutare-salvare din cadrul ISU TIMIȘ vor continua misiunea la suprafață pe tot parcursul nopții. Până în acest moment, cele 4 persoane dispărute (2 copii și 2 adulți) nu au fost găsite. Căutările vor fi reluate dimineață", au mai transmis reprezentanţii ISU Timiş, citaţi de opiniatimisoarei.ro

Bărbatul care conducea barca, reţinut pentru ucidere din culpă

Bărbatul care conducea barca scufundată în râul Mureş, la Periam Port unde a murit un copil de 3 ani a fost reţinut pentru ucidere din culpă. Acesta nu avea permis de conducere a unor ambarcaţiuni, dar mau mult a fost băut atunci când a încercat traversarea râului Mureş cu o barcă în care se aflau 12 persoane. IPJ i-a testat alcoolemia şi acesta avea 0,31 mg./l. alcool în aerul expirat. În continuare, patru persoane, printre care şi doi copii, sunt date dispărute dispărute.

”In seara zilei de 30 Aprilie a.c., in jurul orei 20.40, un barbat de 33 de ani, din Semlac, s-a deplasat de pe malul stang al raului Mures (Periam Port- Jud. Timis) spre malul drept (Jud. Arad), in extravilanul localitatii Semlac, cu o barca din lemn.

La aproximativ 2-3 metri de mal ambarcatiunea s-a scufundat. În urma incidentului, a survenit decesul unui minor de 3 ani, din Semlac, in continuare fiind cautati un barbat de 29 de ani, din Arad, un barbat de 31 de ani, din Nadlac si doi copii minori, din Nadlac”, a transmis IPJ Arad.

Din cercetari a reiesit ca barbatul care conducea barca nu detine certificat de conducator al ambarcatiunii, iar ambarcatiunea nu este inmatriculata. Ambarcațiunea a fost supraîncărcată și s-a scufundat, potrivit IPJ Arad. 

Totodata, testarea cu aparatul alcooltest a indicat o alcoolemie de 0,31 mg./l. alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. ”In baza probatoriului administrat, barbatul a fost retinut pentru 24 de ore urmand a fi prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Arad cu propunerea luarii de masuri preventive”, precizeaza reprezentantii IPJ Arad.

Comenteaza