Trafic perturbat în nord-estul Bulgariei din cauza ninsorilor şi viscolului

Trafic perturbat în nord-estul Bulgariei din cauza ninsorilor şi viscolului
Ninsorile abundente şi vântul puternic au perturbat traficul în mai multe regiuni din nord-estul Bulgariei, unde a fost emisă o avertizare cod portocaliu de vreme extremă, relatează site-ul Novinite.com.

Douăsprezece regiuni din nord-estul şi estul Bulgariei se află sub avertizare de cod portocaliu din cauza ninsorilor abundente, a vântului puternic şi a viscolului.

Regiunile vizate sunt Iambol, Sliven, Veliko Tărnovo, Gabrovo, Ruse, Tărgovişte, Razgrad, Dobrici, Silistra, Şumen, Varna şi Burgas. Autorităţile din Şumen au decretat stare de urgenţă.

Ninsorile abundente şi vântul puternic au perturbat traficul în mai multe regiuni din nord-estul ţării.

Viscolul şi temperaturile care au scăzut până la minus 19,2 grade Celsius au provocat moartea a cel puţin trei persoane la sfârşitul săptămânii trecute.

Cadavrul îngheţat al unui bărbat fără adăpost, în vârstă de 56 de ani, a fost găsit vineri dimineaţă pe străzile din oraşul Dupniţa, situat în vestul ţării. Alte două persoane au fost găsite în regiunile Ruse şi Şumen, situate în nord-estul ţării.

Bulgarii nu se vor bucura de zăpadă de Crăciun, iar temperaturile vor fi destul de scăzute, potrivit prognozei meteorologice.

Un nou val de frig este aşteptat duminică, atunci când mercurul termometrelor va coborî până la minus 17 grade Celsius, în special în nord-estul ţării.

Etichete
Comenteaza