Statul reia controalele în azilele din Mureș! Pacienți dezvăluie neglijențe grave: „Am avut coastele fracturate”

Statul reia controalele în azilele din Mureș! Pacienți dezvăluie neglijențe grave: „Am avut coastele fracturate”
| Foto: digi24.ro

Statul reia controale în azilele din Mureș, dezvăluind neglijențe grave, inclusiv cazul unui pacient cu coastele fracturate, care a apelat la poliție fără rezultat.

Ororile petrecute în azilul din localitatea Bărdești au fost descoperite de același ONG care a adus în prim-plan și chinurile celor din azilele din Voluntari.

În imaginile făcute publice de reprezentanții organizației se văd mulți oameni închiși într-un subsol, printre grămezi de moloz, pe saltele pline de fecale, urină şi sânge.

Unii nu puteau vorbi şi nici nu se puteau mişca. Erau plini de muşte şi malnutriţi. Unul dintre cei care au reușit să scape la timp de chinurile din acest azil a povestit, în exclusivitate pentru Digi24, cum se purtau patronii și angajații cu ei.

Daniel - fost beneficiar: Am fost în anul 2021. Totul a fost ok la început, dar după o perioadă au început să fie controale. Începeau să strângă beneficiarii care erau maltratați, sedați. Erau ascunși în beci, în alte camere, jos la subsol. Eu nu eram în data lor de baze în Târgul Mureș. Eram și eu ascuns. Am avut coastele fracturate.

-Din ce motiv te bătea?

-Pentru că știam foarte multe, de la bun început, ce se întâmplă. Am fugit și din centru și am zis și la Poliția din Mureș. Dar ei nu aveau nicio treabă pentru că erau mână în mână cu ei. Subsolul nu era singura încăpere de groază în care erau ținuți oamenii maltratați.

 

Comenteaza