Scriitorul de romane de spionaj Gérard De Villiers, autor seriei "SAS", a murit

Scriitorul de romane de spionaj Gérard De Villiers, autor seriei
Scriitorul Gérard De Villiers, autorul romanelor de spionaj din seria "SAS", a murit la vârsta de 83 de ani, joi, la Paris, "după o boală îndelungată", a anunţat pe Twitter avocatul său, Eric Morain, informează AFP.

"El a vrut ca decesul său să fie anunţat în acest fel", a precizat pentru AFP Morain, care a fost avocatul scriitorului vreme de 15 ani.

"Prinţul Malko Linge este orfan: scriitorul Gérard de Villiers a murit, ieri, la Paris, la vârsta de 83 de ani, după o boală îndelungată", a scris, vineri, avocatul Morain, pe Twitter. Personajul principal al romanelor lui Gérard De Villiers este prinţul şi agentul secret al CIA Malko Linge.

Primul volum a apărut în 1965, iar seria "SAS" (Son Altesse Serenissime/ Alteţa Sa Serenisimă) numără 200 de titluri.

Christine de Villiers, soţia autorului, a confirmat decesul acestuia: "În mai a fost diagnosticat cu cancer pancreatic cu metastaze hepatice", a spus aceasta pentru AFP.

"În ultimele săptămâni, el a fost conştient, dar foarte slăbit. Nu a mai suportat chimioterapia", a mai spus soţia scriitorului, adăugând: "A murit exact cum nu şi-ar fi dorit".

La începutul lunii februarie, New York Times l-a numit "autorul de romane de spionaj care ştia prea multe".

Potrivit site-ului editurii Meteor Press, Gerard de Villiers a fost scriitor, jurnalist şi editor francez. S-a născut la Paris, pe 8 decembrie 1929. Jurnalist de formaţie, licenţiat în ştiinţe politice, absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalism din Paris, s-a înrolat după finalizarea studiilor şi a făcut războiul din Algeria ca ofiţer. Ulterior, a lucrat la cotidianul Paris-Presse.

Este cunoscut cu precădere ca scriitor, Gerard de Villiers fiind autorul romanelor de spionaj din celebra serie "SAS". Seria "SAS" s-a îmbogăţit cu circa patru romane pe an.

Scriitor prolific, De Villiers a rămas totuşi jurnalist, cel puţin sub aspectul metodelor de lucru: înainte de a scrie un roman, făcea o serioasă documentare pe teren. Aşa se face că operaţiunile lui Malko Linge se desfăşoară în zonele cele mai fierbinţi de pe glob: Kosovo, Congo, Pakistan, Afganistan şi Coreea de Nord.

Cărţile din seria "SAS" au fost vândute în peste 250 de milioane de copii în întreaga lume.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Etichete
Comenteaza