Preşedintele PSD Bruxelles, la Cluj: "România are şanşe să intre în Schengen"

Preşedintele PSD Bruxelles, la Cluj:
România are şanşe să intre, în sfârşit, în spaţiul Schengen, a declarat astăzi la Cluj preşedintele PSD Bruxelles, Dan Luca. Modul în care se fac negocierile este, însă, extrem de important, şi asta pentru că decizia politică este decisivă pentru aderarea ţării noastre în Schengen.

Preşedintele PSD Bruxelles, Dan Luca, a declarat că intrarea social-democraţilor la guvernare în Germania va ajuta România în procesul de aderare la spaţiul Schengen. "Practic şansele sunt bune. România este tehnic pregătită pentru a intra în Schengen. E o decizie politică şi acum trebuie să ştii să te aperi". 

Este important, însă, modul în care se negociază aderarea României în spaţiul Schengen.

"La un moment dat trebuie să dai ceva la politica din vecinătate sau cotă maritimă la pescuit ca să primeşti chestia asta. Sunt nişte trocuri care se întâmplă peste tot, nişte negocieri, ca să nu folosim cuvinte de piaţă", a mai spus Dan Luca.

În afară de cele 22 de state membre ale Uniunii Europene, din spaţiul Schengen mai fac parte Elveţia, Lichtenstein, Norvegia şi Islanda. Pe lista de aşteptare, pentru aderarea la spaţiul Schengen, se află România, Bulgaria şi Cipru.

 

Comenteaza