Update Foto PLAN ROȘU ACTIVAT: Un accelerat cu 280 de călători s-a ciocnit cu un marfar

Tragedia feroviară din Grecia, la un pas să se repete în România. A fost activat planul roșu de intervenție în urma unui accident feroviar care a avut loc, luni dimineață după ce un tren accelerat în care se aflau 280 de persoane s-a ciocnit cu un marfar care transporta autoturisme. 

Planul Roșu de Intervenție a fost activat la ora 04.05, după ce Un accelerat și un marfar s-au ciocnit între localitățile Măldăeni – Roșiorii de Vede, județul Teleorman. La ora 06.45 a fost dezactivat planul de intervenție.

"A avut loc o frânare de urgență. Nu a existat impact cu trenul deraiat. S-a activat planul roșu de intervenție, fiind vorba de un tren cu foarte mulți pasageri. Au fost trimise la fața locului mai multe autospeciale de intervenție”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman. 

”Până în acest moment avem trei victime transportate la spital, conștiente și cooperante, 2 femei și un bărbat. Alte și 10 persoane sunt monitorizate la fața locului cu traumatisme ușoare.

În tren se aflau aproximativ 280 de persoane, dintre care circa 200 au fost transportate la gara din Roșiori cu microbuze, restul urmând să fie preluați de o garnitură de tren pusă la dispoziție de CFR”, au transmis reprezentanții ISU Teleorman luni dimineața. 

Amintim că în urma accidentului feroviar între un tren de călători și un marfar din noaptea de 28 februarie spre 1 martie a.c. din Grecia, produs în localitatea Tempe, 57 de oameni și-au pierdurt viața, între care și in cetăţean român. 

UPDATE:
Trenul de pasageri a frânat brusc deoarece în față era un marfar care era oprit. Două vagoane ale marfarului care transporta mașini spre Constanța deraiaseră, iar unul dintre ele se răsturnase.

"În cursul acestei dimineți, din cauza deraierii la intrare în stația Roșiori Nord a unui vagon din compunerea unui tren de marfă, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate. (...) Până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători. Programul de circulație în zona afectată se va desfășura în continuare în funcție de măsurile operative stabilite și dispuse de managerul infrastructurii feroviare", a anunțat CFR Călători.

Sursa foto: ISU Teleorman

Comenteaza