Panică în timpul seismului cu magnitudine de 5,7 : Un bărbat a sărit de la etaj

Panică în timpul seismului cu magnitudine de 5,7 : Un bărbat a sărit de la etaj
| Foto: gorjeanul.ro

Un cutremur puternic s-a produs, marți, 14 februarie 2023, în România, iar unii oameni au intrat în panică. Seismul a fost resimţit și în Cluj și a fost urmat de cel puțin 13 replici cu magnitudini între 2,4 şi 4,1, potrivit datelor afişate de Institutul pentru Fizica Pământului.

Panica i-a cuprins pe unii olteni după cutremurul de marți, cu magnitudine de 5,7. Spre exemplu, un bărbat a ajuns, marţi, la Spitalul Județean Târgu Jiu, după ce ar fi sărit de la etajul I, în timpul cutremurul produs în judeţul Gorj, a transmis gorjeanul.ro

Potrivit reprezentanţilor spitalului, la UPU s-a prezentat un bărbat de 55 de ani, care acuza dureri la o gleznă şi care le-a povestit asistentelor că a sărit de la etajul 1 în timpul cutremurului. El a urmat să fie supus unor investigaţii medicale.

De asemenea, medicii au mai consultat o femeie în vârstă care a suferit o luxaţie de șold după ce fiica sa a tras-o de mână să o scoată afară din casă. Totodată, mai mulţi pacienţi au cerut să fie externaţi din diferite secţii ale unităţii medicale.

La UPU în Târgu Jiu s-au prezentat și un bărbat de 43 de ani după ce a fost rănit de o bucată din tencuială și o femeie care a de 32 de ani, care a alunecat acasă în timpul cutremurului. Totodată au fost și cinci pacienți cu atacuri de panică și care nu a avut nevoie de internare.

Prefectura Gorj a transmis că au plecat comisiile de constatare a stării tehnice a imobilelor şi a gradului de afectare a structurilor de rezistenţa la clădirile unde au fost semnalate probleme ca urmare a cutremurului de marţi.

Comenteaza