OIM: Peste 110.000 de refugiaţi au sosit în Europa începând din ianuarie

OIM: Peste 110.000 de refugiaţi au sosit în Europa începând din ianuarie
Peste 110.000 de migranţi şi refugiaţi au sosit în Grecia şi Italia de la începutul acestui an - o creştere importantă faţă de nivelul înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), relatează Reuters în pagina electronică.

Numărul include 102.500 de persoane care au acostat pe insulele elene Samos, Kos şi Lesbos şi alte 7.500 de persoane care au sosit în Italia, a precizat OIM într-un comunicat.

"În aceeaşi perioadă, au murit peste 410 migranţi şi refugiaţi. Ruta dintre Turcia şi Grecia rămâne cea mai periculoasă, cu 321 de morţi", a precizat organizaţia.

În 2015, în Europa au sosit 100.000 de persoane de la începutul anului şi până în luna iunie, a precizat OIM.

Un purtător de cuvânt al organizaţiei, Itayi Viriri, a precizat că acest prag de 100.000 de migranţi a fost depăşit în pofida condiţiilor meteorologice înregistrate pe mare, în ultima perioadă, pe ruta dintre Libia şi Italia.

Migranţii care sosesc în Italia se află adesea "într-o stare precară, după ce au fost supuşi unor violenţe de către traficanţi în Libia", a subliniat OIM, adăugând că femeile fac obiectul unui trafic de persoane.

 

Comenteaza