Noutăți despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Fostul președinte a fost internat de urgență

Noutăți despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Fostul președinte a fost internat de urgență

Fostul Preşedinte al României Traian Băsescu a fost internat de urgenţă la Spitalul Militar Carol Davila din Bucureşti după ce a acuzat stări de rău.

Fostul șef al statului, acum europarlamentar, este internat de vineri seara în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Militar din Capitală.

Traian Băsescu ar fi ajuns la spital din cauza gripei, însă afecțiunile sale mai vechi i-au determinat pe medici să-l țină o vreme sub supraveghere, arată Știrile Pro Tv.

Potrivit sursei citate, fostul președinte al României acuză o stare de oboseală și vorbește cu dificultate, însă duminică s-a simțit mai bine. 

Luînd în considerare afecțiunile mai vechi ale fostului președinte medicii au decis să-l țină o vreme sub supraveghere.

Nu este însă prima dată când fostul președinte se confruntă cu probleme de sănătate. În 2014, când încă era șef al statului, Traian Băsescu a fost diagnosticat și cu emfizem pulmonar. De asemenea, potrivit apropiaților, fostul șef al statului suferă și de ateroscleroză și hipertensiune.

În luna martie 2022, Traian Băsescu a ajuns la spital, la Bruxelles, după ce a suferit mai multe complicații medicale. „Nu se ştie dacă Traian o să vină în ţară sau o să rămână la Bruxelles, depinde de starea de sănătate. Are probleme şi la plămâni, şi la inimă”, a spus atunci soția sa, Maria Băsescu.

În septembrie 2007, Băsescu a fost operat la nivelul glandei tiroide. Intervenţia a fost una de rutină, iar examenul histopatologic a confirmat că a fost vorba de o leziune tiroidiană benignă.

În mai 2006, Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală de hernie de disc. 

Comenteaza