Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, va fi denumit "Noua Europă"

Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, va fi denumit
Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, va fi denumit "Noua Europă" ("New Europe"), a anunţat premierul Victor Ponta, precizând că a convenit acest lucru într-o discuţie avută cu preşedintele bulgar, la ultimul Consiliu European.

"Am discutat la ultimul Consiliu European cu preşedintele Bulgariei şi împreună ne-am gândit, am şi propus şi aşa va rămâne", a spus Ponta.

Podul a fost inaugurat vineri, în prezenţa comisarului european pentru politică regională, Johannes Hahn, care s-a referit de asemenea la acest pod folosind denumirea "New Europe".

România şi Bulgaria au semnat acordul pentru construirea podului Calafat-Vidin în martie 2000, însă iniţierea proiectului a întârziat din cauza fondurilor insuficiente.

Podul de doi kilometri peste Dunăre este parte a coridorului paneuropean de transport care leagă oraşul german Dresda de Istanbul (Turcia).

Costurile totale ale proiectului totalizează 226 milioane de euro, iar angajamentul financiar al guvernului bulgar se ridică la 60,7 milioane de euro. Proiectul beneficiază de împrumuturi şi finanţări gratuite de la Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Investiţii, Agenţia Franceză pentru Dezvoltare şi Instituţia Germană de Credit pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Comenteaza