Nou tunel clandestin descoperit între Mexic şi SUA, cu lumină şi vagoane pentru droguri, cu o intrare lângă o zonă militarizată

Nou tunel clandestin descoperit între Mexic şi SUA, cu lumină şi vagoane pentru droguri, cu o intrare lângă o zonă militarizată
Un nou tunel lung de 600 de metri, echipat cu un sistem de iluminat, ascensor şi vagonete destinate transportului de droguri, a fost descoperit marţi la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

Tunelul face legătura între oraşele Tijuana (nord-vestul Mexicului) şi San Ysidro (California), trecând pe sub aeroportul din oraşul american.

Intrarea tunelului "a fost descoperită după ce autorităţile americane au informat (poliţia mexicană) de descoperirea" celeilalte extremităţi, a declarat Ricardo Garduno, directorul Poliţiei Municipale din Tijuana.

În tunel au fost descoperite trei tone de marijuana.

La aproximativ 100 de metri distanţă de intrarea din Mexic a tunelului se află sediul local al Poliţiei Federale, o bază a forţelor aeriene şi birouri vamale, în timp ce biroul procurorului însărcinat cu lupta împotriva vânzării de droguri cu amînuntul se află la doar câteva minute de mers de acolo, a constatat un jurnalist AFP.

Un poliţist care a intrat în tunel a declarat că este vorba despre unul dintre "cele mai (bine dotate) tehnologic" tuneluri descoperite la Tijuana, săpat la 15 metri adâncime şi fiind dotat cu un ascensor, un sistem de iluminat şi "vagonete metalice pentru transportul pachetelor de marijuana".

Potrivit poliţistului, tunelul tocmai a "fost pus în serviciu". Militarii au preluat controlul asupra instalaţiei.

La 16 noiembrie, la Tijuana a fost descoperit un alt tunel, în care se aflau mai multe tone de droguri. Conform anchetei, acest tunel era utilizat de cartelul Sinaloa.

Peste 150 de tuneluri clandestine au fost descoprite din 1999 şi până în prezent la frontiera dintre Mexic şi Statele Unite, potrivit unor date aparţinând autorităţilor americane, difuzate în septembrie de ziarul El Universal.

 

Comenteaza