Nicolas Sarkozy: Giorgios Papandreou este "nebun" şi "depresiv"

Nicolas Sarkozy: Giorgios Papandreou este
"Nebunul ăsta de Papandreou ne anunţă un referendum. Este din cauză că este depresiv. Nu ajută la nimic să fie luat la rost. Este deja la pământ. Knockout", ar fi spus Sarkozy.

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, i-ar fi spus lui Barack Obama că premierul grec Giorgios Papandreou este "nebun" şi "depresiv", în aceeaşi discuţie privată în care liderul francez ar fi afirmat că Benjamin Netanyahu "este un mincinos", relatează Le Parisien în ediţia electronică.

În cadrul acestei conversaţii, care ar fi trebuit să fie confidenţială, dar care a fost auzită de unii jurnalişti în căşti pentru că microfoanele celor doi lider au fost lăsate deschise în mod accidental, cei doi preşedinţi ar fi abordat şi cazul lui Papandreou, între alte subiecte de actualitate, apreciind că premierul grec a comis o enormă eroare anunţând un referendum asupra planului de susţinere european, idee pe care a abandonat-o ulterior, afirmă Le Parisien.

"Nebunul ăsta de Papandreou ne anunţă un referendum. Este din cauză că este depresiv. Nu ajută la nimic să fie luat la rost. Este deja la pământ. Knockout", ar fi spus Sarkozy.

Anterior, şeful statului francez declara, după ce discuţia s-a îndreptat spre premierul israelian Benjamin Netanyahu: "Nu îl mai suport. Este un mincinos". "Tu te-ai săturat de el, dar eu trebuie să tratez cu el în fiecare zi!", ar fi replicat Obama. Această conversaţie între Sarkozy şi Obama a avut loc joi, în cadrul summit-ului G20 de la Cannes, în timp ce cei doi discutau "ca doi vechi prieteni şi cu o libertate uimitoare", notează publicaţia.

Problema de comunicare a rămas neobservată câteva minute, iar discuţia celor doi lideri, care a deviat rapid către alte subiecte, a putut fi ascultată de câţiva jurnalişti, care încă aveau în posesia lor căştile oferite de preşedinţia franceză pentru traducerile simultane din timpul conferinţei de presă. Jenaţi de întorsătura conversaţiei, ei au hotărât, de comun acord, să nu o facă publică. Dar site-ul francez "Arrêt sur image" nu a respectat înţelegerea.

Palatul Elysee refuză să comenteze. "Nu avem niciun element despre aşa ceva", a declarat iritat un consilier. "Pe Internet circulă multe prostii. Nu vom comenta chiar tot", a adăugat el. Pe de altă parte, în Israel începe să se intensifice o polemică. Biroul de presă al lui Netanyahu nu a comentat, dar principalele site-uri au preluat aceste declaraţii incendiare ale lui Sarkozy.

 

Etichete
Comenteaza