Minor de 15 ani, rănit după ce o petardă i-a explodat în mână. A fost transportat de urgență la spital

Minor de 15 ani, rănit după ce o petardă i-a explodat în mână. A fost transportat de urgență la spital
| Foto: digi24

Un adolescent a fost rănit în timp ce încerca să aprindă o petardă. Băiatul a fost găsit în stare de soc și pe jumătate conștient.

Incidentul a avut loc, duminică, 17 decembrie, în jurul orei 14,30,  în comuna Meteş din judeţul Alba.

Poliția a fost sesizată de către tatăl adolescentului.

“Polițiștii din Galda de Jos au fost sesizați, prin 112, de către un bărbat de 45 de ani, din comuna Meteș, cu privire la faptul că fiului său i-a explodat o petardă în mână. Din primele cercetări efectuate de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat că un minor de 15 ani, în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Meteș, ar fi aprins o petardă care i-ar fi explodat în mână, provocându-i leziuni la mâna dreaptă și în zona abdominală. Minorul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale”, a transmis IPJ Alba.

La sosirea forțelor de intervenție la locul producerii evenimentului, băiatul se afla în stare de șoc, semiconștient. Ulterior, acesta a fost transportat la spital în stare conștientă, conform ISU Alba.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept.

Atenționările ISU

Autoritățile transmit un semnal de alarmă atât părinților cât și tuturor celor care intenționează sa folosească aceste materiale pirotehnice.

ISU recomandă respectarea unor măsuri de siguranță:

  • ”Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecție în această perioadă a anului, gândiți-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiți aceste petarde și artificii.NU merită să vă riscați sănătatea pentru câteva secunde de distracție.
  • Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte.
  • Cetăţenii pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori.
  • Chiar și pentru materialele cu nivel de risc foarte scăzut, utilizarea de către copii nu este indicată și poate fi periculoasă.
  • Pentru prevenirea incidentelor ce pot fi generate de folosirea necorespunzătoare, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase.
  • Materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor sau echipamentelor de încălzire”.
Comenteaza