Ministrul Sănătății, mesaj pentru părinţi: Nu vă trataţi singuri acasă copiii cu antibiotice împotriva SARS-CoV-2!

Ministrul Sănătății, mesaj pentru părinţi: Nu vă trataţi singuri acasă copiii cu antibiotice împotriva SARS-CoV-2!

Nelu Tătaru le-a trasmis părinţilor să nu își trateze copiii acasă cu antibiotice pentru a preveni infectarea cu coronavirus, dacă nu au recomandarea unui medic.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

"Legătura pe care am recomandat-o și o recomand este medicul de familie. Formele asimptomatice sau ușor simptomatice pe care le prezintă copiii sunt cele care trebuie gestionate prudent. Sunt protocoale, sunt tratamente pentru fiecare caz în parte, pentru fiecare grupă de vârstă și pentru fiecare mod de manifestare. Recomand în continuare... prevenţia nu se face printr-un antibiotic dat de acasă de părinţi.

Evaluarea se face de un medic de familie. Fiecare dintre copii se află în evidenţa unui medic de familie. Haideţi să luăm legătura cu medicul de familie, mai ales că avem o ordonanţă care spune că asimptomaticul sau simptomaticul fără comorbidităţi este cel care intră în monitorizarea medicului de familie. Cred că primul moment ar trebui să fie acea monitorizare, luare în evidenţa medicului de familie și tratament în consecinţă", a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, a început să crească numărul de infectări cu noul coronavirus și în rândul copiilor. "Dacă la începutul acestei pandemii spuneam că patologia la copii este foarte rară, patologia de la 0 la 19 ani era cam 6,5% din totalul de infectaţi, acum vedem că și la 0-9 ani sau și la 10-19 ani avem o creștere", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza