Medic oncolog, acuzat că a luat mită de la 280 de pacienți. Pe lângă bani accepta și miere, parfumuri și alte produse

Medic oncolog, acuzat că a luat mită de la 280 de pacienți. Pe lângă bani accepta și miere, parfumuri și alte produse

O doctoriță a fost trimisă în judecată după ce ar fi primit mita de la 280 de pacienți sau de la membri ai familiilor acestora.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au trimis în judecată o femeie, medic specialist oncolog, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

"Inculpata, în calitate de medic primar oncologie medicală în cadrul Ambulatoriului Oncologie Medicală al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" Suceava, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în mod repetat, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul şi asistenţa oncologică care trebuiau realizate gratuit, în luna aprilie 2022 a acceptat promisiunea de a primi o sumă de bani.

În perioada 12.12.2022 - 19.01.2023, a primit diferite sume de bani (în cuantum de 20.660 lei şi 750 euro) şi alte foloase (miere de albine, caşcaval, cafea, bomboane de ciocolată, brânză, parfumuri, băuturi alcoolice, carne de porc etc.) de la pacienţi sau de la aparţinătorii acestora", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, conform Agerpres. 
 
Procurorii au dispus, de asemenea, instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumelor de 470 euro şi 8.950 lei lei, ridicate de la doctoriţă în timpul percheziţiilor. 
 
Dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava. 

Comenteaza